Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Communicatiewetenschap

WO Communicatiewetenschap

Binnen de studie Communicatiewetenschap zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Communicatiewetenschap wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Communicatiewetenschap-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Communicatiewetenschap

De universitaire bachelorstudie Communicatiewetenschap is gericht op de relatie tussen communicatie en de samenleving. Je besteedt aandacht aan de grondbegrippen en achtergronden van de communicatiewetenschap en aan de (huidige) ontwikkelingen in de media, het mediabeleid en de mediaproblematiek. Voorbeelden van actuele vraagstukken zijn de veranderingen in het maken van en omgaan met nieuws door de rol van internet en de komst van digitale televisie.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 1004
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 251.750
Studenten aantal: 3002

Bachelor Communicatiewetenschap opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Communicatiewetenschap opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Communicatiewetenschap-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Twente
Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit

Master Communicatiewetenschap

De universitaire masterstudie Communicatiewetenschap is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op inzicht in de communicatie binnen het wetenschappelijk onderzoek, het onderwijs en de beleidsvoorbereiding. Ook besteed je aandacht aan de aanpak van communicatievraagstukken in de samenleving. Daarbij draait het om de grondbegrippen en achtergronden van de communicatiewetenschap en om de (huidige) ontwikkelingen in de media, het mediabeleid en de mediaproblematiek. Communicatiewetenschappelijk onderzoek opzetten en uitvoeren maakt hiervan deel uit.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: matig
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: laag
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 488
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 163.333

Master Communicatiewetenschap opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Communicatiewetenschap opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Communicatiewetenschap-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit

Wo-studies binnen Taal en Communicatie

Binnen de studiesector wo Taal en Communicatie, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:20.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud