Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Soil, Water, Atmosphere

WO Soil, Water, Atmosphere

Binnen de studie Soil, Water, Atmosphere zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Soil, Water, Atmosphere wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Soil, Water, Atmosphere-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Soil, Water, Atmosphere

De universitaire bachelorstudie Soil, Water, Atmosphere is sterk gericht op de aardwetenschap met nadruk op het grensvlak tussen aarde en atmosfeer. Door het bestuderen van de belangrijkste fysische, chemische en biologische processen leer je hoe deze elementen onderling samenhangen. Zo onderzoek je het gedrag van stoffen in bodem, water en lucht en de invloed daarvan op levende organismen en weer en klimaat. Verder kun je weersverwachtingen maken, ingrepen in waterlopen evalueren en plannen voor landgebruik opstellen. Ook ben je in staat om in het veld en met computermodellen lokale en (inter)nationale vraagstukken te bestuderen, zoals uitputting en degradatie van de bodem, vervuiling van bodem en water, overstromingen, de kwaliteit van grond- en oppervlaktewater, luchtverontreiniging of de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 59
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 59.000
Studenten aantal: 240

Bachelor Soil, Water, Atmosphere opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Soil, Water, Atmosphere opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Soil, Water, Atmosphere-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Wageningen University & Research

Wo-studies binnen Aarde en Milieu

Binnen de studiesector wo Aarde en Milieu, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud