Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Pedagogische Wetenschappen

WO Pedagogische Wetenschappen

Binnen de studie Pedagogische Wetenschappen zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Pedagogische Wetenschappen wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Pedagogische Wetenschappen-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Pedagogische Wetenschappen

De universitaire bachelorstudie Pedagogische Wetenschappen is gericht op de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Je onderzoekt bijvoorbeeld wat de gangbare opvoedingssituatie in onze samenleving is, hoe die is te optimaliseren en hoe die zich verhoudt tot de opvoeding in vroeger tijden en andere samenlevingen. Daarnaast kun je je richten op opvoedkundige problemen waarvan bijvoorbeeld jeugdcriminaliteit en voetbalvandalisme het gevolg zijn. Kinderen met leerproblemen of sociaal-emotionele problemen zijn ook onderwerp van studie.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 1740
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 253.571
Studenten aantal: 5905

Bachelor Pedagogische Wetenschappen opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Pedagogische Wetenschappen opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Pedagogische Wetenschappen-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Leiden
Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit
Erasmus Universiteit Rotterdam

Master Pedagogische Wetenschappen

De universitaire masterstudie Pedagogische Wetenschappen is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op opvoeding, hulpverlening, onderwijs en ontwikkeling. Het gaat in de eerste plaats om menselijk gedrag, de invloed die daarvan uitgaat en de invloeden die daarop inwerken. Het doel is om inzicht te krijgen in het ingewikkelde proces van menselijke interactie: de mogelijkheden en beperkingen van de mens, de situatie waarin hij verkeert, zijn verleden en de verwachte toekomst. Je leert hoe je gedrag in opvoedingssituaties verklaart en hoe je problemen in de opvoeding, de ontwikkeling, de vorming en het onderwijs voorkomt of oplost. Daartoe ontwikkel je theorieën op basis waarvan je uitspraken doet over de praktijk van opvoeding en ontwikkeling, onderwijs, vorming en hulpverlening. Soms zijn die theorieën erg breed en bestrijken ze bijvoorbeeld het hele onderwijsterrein, maar soms gaat het slechts om deeltheorieën. Het zijn vooral deze theorieën die je door onderzoek in de praktijk toetst.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: laag
Conjuctuur gevoeligheid: erg laag
Eerstejaars aantal: 941
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 189.200

Master Pedagogische Wetenschappen opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Pedagogische Wetenschappen opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Pedagogische Wetenschappen-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit

Wo-studies binnen Onderwijs en Opvoeding

Binnen de studiesector wo Onderwijs en Opvoeding, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud