Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs

WO Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs

Binnen de studie Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs

De universitaire bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs is gericht op lesgeven aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Je krijgt alleen universitair onderwijs en kunt in drie jaar je lesbevoegdheid halen. Je bestudeert hoe kinderen zich motorisch, cognitief en sociaal ontwikkelen en kijkt naar de complexe situaties die kunnen ontstaan als er in hun ontwikkeling problemen optreden. Je leert dus niet alleen hoe je niet alleen hoe je bijvoorbeeld een rekenles of een taalles geeft, maar ook hoe je daarbij aansluit op de individuele behoeften en mogelijkheden van een kind. Daarnaast leer je hoe je kinderen met problemen of stoornissen kunt helpen en hoe je opvoeders en (collega-)leerkrachten daarbij begeleidt. Tijdens de hele opleiding loop je stage op een basisschool, waar je steeds het verband legt tussen de wetenschappelijke benadering en de praktijd van het onderwijs. Je werkt ook aan onderzoeks- én beroepsvaardigheden: je verdiept je in verschillende onderzoeksmethoden en leert aan de hand van situaties uit de alledaagse praktijk.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 67
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 67.000
Studenten aantal: 144

Bachelor Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Radboud Universiteit

Wo-studies binnen Onderwijs en Opvoeding

Binnen de studiesector wo Onderwijs en Opvoeding, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud