Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Onderwijswetenschappen

WO Onderwijswetenschappen

Binnen de studie Onderwijswetenschappen zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Onderwijswetenschappen wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Onderwijswetenschappen-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Onderwijswetenschappen

De universitaire bacheloropleiding Onderwijswetenschappen is de nieuwe naam voor de opleiding Onderwijskunde. De opleiding is gericht op de vraag hoe kennis het best kan worden overgedragen. Wat is goed onderwijs en hoe kun je dat geven? Dat is waar je je als student Onderwijswetenschappen in gaat verdiepen. Het gaat daarbij om leren in verschillende leeftijdsfasen, op allerlei niveaus en in verschillende omgevingen. Bijvoorbeeld het leren van kinderen op basisscholen, studenten in het hoger onderwijs of het leren op de werkplek van werknemers in bedrijven. Actuele thema’s binnen onderwijswetenschappen zijn: motivatie en leren, invoeren van nieuwe onderwijsmethodes, effectief inzetten van ICT voor onderwijs en feedback geven en ontvangen.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 113
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 56.500
Studenten aantal: 457

Bachelor Onderwijswetenschappen opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Onderwijswetenschappen opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Onderwijswetenschappen-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam

Master Onderwijswetenschappen

De universitaire masterstudie Onderwijswetenschappen is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op het verbeteren van de onderwijsomgeving en -methodiek, met een optimaal leereffect als doel. Er wordt naar onderwijs gekeken vanuit een ontwerp- en onderzoeksperspectief.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: laag
Conjuctuur gevoeligheid: erg laag
Eerstejaars aantal: 198
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 50.500

Master Onderwijswetenschappen opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Onderwijswetenschappen opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Onderwijswetenschappen-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam
Radboud Universiteit
Open Universiteit
Rijksuniversiteit Groningen

Wo-studies binnen Onderwijs en Opvoeding

Binnen de studiesector wo Onderwijs en Opvoeding, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud