Studiegids » wo » WO Opleidingen » Pedagogische Wetenschappen (Master) – Vrije Universiteit Amsterdam – Amsterdam

Pedagogische Wetenschappen (Master) – Vrije Universiteit Amsterdam – Amsterdam

De universitaire masterstudie Pedagogische Wetenschappen is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op opvoeding, hulpverlening, onderwijs en ontwikkeling. Het gaat in de eerste plaats om menselijk gedrag, de invloed die daarvan uitgaat en de invloeden die daarop inwerken. Het doel is om inzicht te krijgen in het ingewikkelde proces van menselijke interactie: de mogelijkheden en beperkingen van de mens, de situatie waarin hij verkeert, zijn verleden en de verwachte toekomst. Je leert hoe je gedrag in opvoedingssituaties verklaart en hoe je problemen in de opvoeding, de ontwikkeling, de vorming en het onderwijs voorkomt of oplost. Daartoe ontwikkel je theorieën op basis waarvan je uitspraken doet over de praktijk van opvoeding en ontwikkeling, onderwijs, vorming en hulpverlening. Soms zijn die theorieën erg breed en bestrijken ze bijvoorbeeld het hele onderwijsterrein, maar soms gaat het slechts om deeltheorieën. Het zijn vooral deze theorieën die je door onderzoek in de praktijk toetst.

De rol van opvoeding, hulpverlening en onderwijs bij de ontwikkeling van kinderen en jongeren is evident. Gelijktijdig heeft iedereen er wel een mening over. Binnen de master specialiseer je je in een van de twee trajecten: Orthopedagogiek of Onderwijs en Innovatie. Zo kun je kiezen wat het best aansluit bij je interesses en je daarmee de mogelijkheden biedt je talenten te ontplooien.

Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 60 ECTS

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Pedagogische Wetenschappen.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Pedagogische Wetenschappen, die je kunt volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 8 eerstejaars
 • Eerstejaars man 13%
 • Eerstejaars vrouw 88%

Studiecijfers

 • Percentage avonderwijs 50.00%

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Pedagogische Wetenschappen (deeltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Pedagogische Wetenschappen. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze WO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Maatschappelijk werkers en counselors4.0% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Onderwijsgevenden speciaal onderwijs4.0% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Vakspecialisten op het gebied van maatschappelijk werk4.0% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Professoren en andere onderwijsgevenden in het hoger onderwijs4.8% heeft gekozen voor dit beroep.
 • Psychologen60.0% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Pedagogische Wetenschappen van Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Pedagogische Wetenschappen dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Pedagogische Wetenschappen Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Pedagogische Wetenschappen. Heb je zelf ook ervaring met Pedagogische Wetenschappen van Vrije Universiteit Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Pedagogische Wetenschappen (deeltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!

Veelgestelde Vragen over Pedagogische Wetenschappen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Pedagogische Wetenschappen te volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Pedagogische Wetenschappen volgen?

De opleiding Pedagogische Wetenschappen kun je onder andere bij Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Pedagogische Wetenschappen?

Als je de opleiding Pedagogische Wetenschappen wil volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Pedagogische Wetenschappen, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Contactgegevens van Vrije Universiteit Amsterdam

Adresgegevens

De Boelelaan 1105
1081 HV, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:02.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud