Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Geo-information Science

WO Geo-information Science

Binnen de studie Geo-information Science zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Geo-information Science wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Geo-information Science-gerelateerde opleidingen.

Master Geo-information Science

De universitaire masterstudie Geo-Information Science is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op het verzamelen en gebruiken van geografische gegevens voor omgevingsvraagstukken. Je leert oplossingen bedenken voor complexe problemen waarbij vaak tegenstrijdige belangen in het spel zijn. Zo is er in Nederland een grote behoefte aan woningen, maar ook aan landbouwgrond, natuur, recreatiegebieden, infrastructuur en industrieterreinen. Toch moeten er keuzes gemaakt worden. Ook besteed je aandacht aan bodemvervuiling, landgebruikskarteringen en veranderingen in het tropisch regenwoud. De koppeling van modellen (van bijvoorbeeld gewasgroei, erosie, watervervuiling) en het monitoren met 'remote sensing' zijn ook belangrijke onderdelen binnen de studie.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 59
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 59.000
Studenten aantal: 166

Master Geo-information Science opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Geo-information Science opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Geo-information Science-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Wageningen University & Research

Wo-studies binnen Aarde en Milieu

Binnen de studiesector wo Aarde en Milieu, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud