Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Geneeskunde

WO Geneeskunde

Binnen de studie Geneeskunde zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Geneeskunde wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Geneeskunde-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Geneeskunde

De universitaire bachelorstudie Geneeskunde is gericht op mensen in alle levensfasen en reikt van klinisch werk op een van de specialistische deelgebieden tot zuiver wetenschappelijk onderzoek. Je krijgt inzicht in de bouw en de verrichtingen van het menselijk lichaam. Ook preventievraagstukken en maatschappelijke oorzaken van ziekte en ongemak komen aan de orde. Daarbij leer je samenwerken met medewerkers die een andere vakachtergrond hebben en zich met andere aspecten van de gezondheidszorg bezighouden, zoals verpleegkundigen, psychologen, medisch biologen, maatschappelijk werkers, apothekers, epidemiologen, fysiotherapeuten, verloskundigen, hygiënisten en tandartsen. Omdat de mens in de geneeskunde centraal staat, is er ook aandacht voor de ontwikkeling van je communicatieve vaardigheden. Bovendien leer je de wetenschappelijke ontwikkelingen in de geneeskunde kritisch volgen. (Basis)arts word je pas na afronding van de co-assistentschappen en het afleggen van het artsexamen.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 2708
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 339.625
Studenten aantal: 9799

Bachelor Geneeskunde opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Geneeskunde opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Geneeskunde-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Leiden
Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Erasmus Universiteit Rotterdam
Maastricht University
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit
Universiteit van Amsterdam

Master Geneeskunde

De universitaire masterstudie Geneeskunde is een voortzetting en verdieping van de gelijknamige bachelorstudie. Nadat je hierin theoretische kennis hebt opgedaan van het menselijk lichaam, de oorzaken van ziektes, nieuwe behandelmethoden en contact met patiënten, is de masterstudie vooral gericht op praktijkstages in sociaal-geneeskundige instellingen, huisartspraktijken en verschillende afdelingen in ziekenhuizen. Alleen na afronding van deze masterstudie ben je bevoegd om je te registreren als (basis)arts. Maar de bekwaamheid om dat geheel zelfstandig te doen, krijg je pas als je een aanvullende gespecialiseerde studie van drie tot zes jaar hebt gevolgd. Je wordt dan bijvoorbeeld huisarts, verpleeghuisarts of medisch specialist.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: erg laag
Conjuctuur gevoeligheid: erg laag
Eerstejaars aantal: 1291
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 161.375
Studenten aantal: 9088

Master Geneeskunde opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Geneeskunde opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Geneeskunde-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Leiden
Universiteit Utrecht
Maastricht University
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit
Erasmus Universiteit Rotterdam
Universiteit van Amsterdam

Wo-studies binnen Gezondheid

Binnen de studiesector wo Gezondheid, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud