Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Tandheelkunde

WO Tandheelkunde

Binnen de studie Tandheelkunde zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Tandheelkunde wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Tandheelkunde-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Tandheelkunde

De universitaire bachelorstudie Tandheelkunde is gericht op de vraag hoe tandheelkundige problemen kunnen worden opgelost. Belangrijke aandachtspunten zijn preventie, diagnose en wetenschappelijk verantwoorde behandeling van patiënten. Je leert met verschillende materialen te werken, bijvoorbeeld kunstgebitten, vullingen en kronen. Je krijgt een algemene medisch-biologische basisscholing, gecombineerd met tandheelkundige praktische vorming. Tandarts word je pas na afronding van de aansluitende driejarige masterstudie Tandheelkunde.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 238
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 59.500
Studenten aantal: 882

Bachelor Tandheelkunde opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Tandheelkunde opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Tandheelkunde-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit

Master Tandheelkunde

De universitaire masterstudie Tandheelkunde leidt op tot het beroep tandarts. Tijdens de studie verkrijg je daarbij een kritisch wetenschappelijke houding. Je leert om de best mogelijke tandheelkundige zorg te verlenen.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: erg laag
Conjuctuur gevoeligheid: erg laag
Eerstejaars aantal: 232
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 58.500
Studenten aantal: 957

Master Tandheelkunde opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Tandheelkunde opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Tandheelkunde-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit

Wo-studies binnen Gezondheid

Binnen de studiesector wo Gezondheid, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen