Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Geneeskunde, klinisch onderzoeker

WO Geneeskunde, klinisch onderzoeker

Binnen de studie Geneeskunde, klinisch onderzoeker zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Geneeskunde, klinisch onderzoeker wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Geneeskunde, klinisch onderzoeker-gerelateerde opleidingen.

Master Geneeskunde, klinisch onderzoeker

De universitaire masterstudie Geneeskunde, Klinisch Onderzoeker is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. Deze master is een studie tot basisarts én tot klinisch onderzoeker. De eerste drie jaren bekwaam je je in alle aspecten van het beroep arts. In het vierde jaar krijg je een meer zelfstandige rol om de overgang naar de specialistenstudie soepel te laten verlopen. Daarnaast is wetenschappelijke vorming van belang om nieuwe ontwikkelingen in de geneeskunde te kunnen volgen en er zelf een bijdrage aan te kunnen leveren. Je kunt later gaan werken als klinisch onderzoeker. Ook ben je bevoegd om je te registreren als (basis)arts. Maar de bekwaamheid om dat geheel zelfstandig te doen, krijg je pas als je een aanvullende gespecialiseerde studie van drie tot zes jaar hebt gevolgd. Je wordt dan bijvoorbeeld huisarts, verpleeghuisarts of medisch specialist.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: erg laag
Conjuctuur gevoeligheid: erg laag
Eerstejaars aantal: 40
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 40.000
Studenten aantal: 191

Master Geneeskunde, klinisch onderzoeker opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Geneeskunde, klinisch onderzoeker opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Geneeskunde, klinisch onderzoeker-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Utrecht

Wo-studies binnen Gezondheid

Binnen de studiesector wo Gezondheid, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud