Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Food Safety

WO Food Safety

Binnen de studie Food Safety zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Food Safety wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Food Safety-gerelateerde opleidingen.

Master Food Safety

De universitaire masterstudie Food Safety is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op het produceren van veilige levensmiddelen en het analyseren van de risico's van onveilig voedsel. Je leert bijvoorbeeld voorkomen dat voedsel besmet raakt. Ook houd je je bezig met de veiligheid en gezondheid van voedingssupplementen en genetisch gemodificeerde organismen. Je besteedt aandacht aan chemie, microbiologie, voedingsleer, ziekteleer en toxicologie. Zo kijk je bij het onderdeel microbiologie naar bederf, hygiëne en het voorkomen van voedselvergiftigingen en -infecties. Bij het vak toxicologie bestudeer je giftige componenten en de effecten die deze hebben op ons lichaam.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: matig
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 64
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 64.000
Studenten aantal: 148

Master Food Safety opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Food Safety opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Food Safety-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Wageningen University & Research

Wo-studies binnen Gezondheid

Binnen de studiesector wo Gezondheid, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud