Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Fiscale Economie

WO Fiscale Economie

Binnen de studie Fiscale Economie zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Fiscale Economie wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Fiscale Economie-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Fiscale Economie

De universitaire bachelorstudie Fiscale Economie is gericht op bedrijfseconomische zaken als winstbepaling, financiering en belastingrecht. Bedrijven en burgers laten zich bij beslissingen mede leiden door fiscale overwegingen: belasting en premieheffing worden steeds belangrijker. Neem bijvoorbeeld een buitenlands bedrijf dat zich in Europa wil vestigen. Bij de keuze van het vestigingsland zal dit bedrijf het fiscale klimaat in het besluit meenemen. Je leert de belastingtechnische gevolgen van zulke keuzemogelijkheden inzichtelijk maken. Niet alleen rekenen en boekhouden komen aan de orde, maar ook belastingrecht en het daarbij behorende juridisch denken. De studie is daarmee een combinatie van economie en recht.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 174
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 44.000
Studenten aantal: 673

Bachelor Fiscale Economie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Fiscale Economie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Fiscale Economie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Erasmus Universiteit Rotterdam
Maastricht University
Universiteit van Amsterdam
Tilburg University

Master Fiscale Economie

De universitaire masterstudie Fiscale Economie is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op bedrijfseconomische zaken als winstbepaling, financiering en belastingrecht. Bedrijven en burgers laten zich bij beslissingen mede leiden door fiscale overwegingen: belasting en premieheffing worden steeds belangrijker. Neem bijvoorbeeld een buitenlands bedrijf dat zich in Europa wil vestigen. Bij de keuze van het vestigingsland zal dit bedrijf het fiscale klimaat in het besluit meenemen. Je leert de belastingtechnische gevolgen van zulke keuzemogelijkheden inzichtelijk maken. Niet alleen rekenen en boekhouden komen aan de orde, maar ook belastingrecht en het daarbij behorende juridisch denken. De studie is daarmee een combinatie van economie en recht.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: redelijk
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 111
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 28.250

Master Fiscale Economie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Fiscale Economie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Fiscale Economie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Erasmus Universiteit Rotterdam
Maastricht University
Universiteit van Amsterdam
Tilburg University

Wo-studies binnen Economie en Bedrijf

Binnen de studiesector wo Economie en Bedrijf, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud