Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Farmacie

WO Farmacie

Binnen de studie Farmacie zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Farmacie wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Farmacie-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Farmacie

De universitaire bachelorstudie Farmacie is gericht op geneesmiddelen en patiënten. De studie beweegt zich op de grenslijn tussen biologie, biomedische wetenschappen, scheikunde en geneeskunde, waarbij het geneesmiddel en de patiënt centraal staan. Je leert zelfstandig onderzoek doen en te beantwoorden aan de eisen die de wet aan het beroep van apotheker stelt. Apotheker word je pas na afronding van de aansluitende driejarige masterstudie Farmacie.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 497
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 250.500
Studenten aantal: 1545

Bachelor Farmacie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Farmacie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Farmacie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht

Master Farmacie

De universitaire masterstudie Farmacie is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie beweegt zich op de grenslijn tussen biologie, biomedische wetenschappen, scheikunde en geneeskunde, waarbij het geneesmiddel en de patiënt centraal staan. Je leert zelfstandig onderzoek doen en te beantwoorden aan de eisen die de wet aan het beroep van apotheker stelt. Je leert ook hoe je de opgebouwde wetenschappelijke kennis uit de eerste jaren van de studie kunt inzetten in het beroep van apotheker.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: erg laag
Eerstejaars aantal: 209
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 70.000
Studenten aantal: 961

Master Farmacie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Farmacie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Farmacie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Universiteit Leiden

Wo-studies binnen Gezondheid

Binnen de studiesector wo Gezondheid, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud