Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Environmental Sciences

WO Environmental Sciences

Binnen de studie Environmental Sciences zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Environmental Sciences wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Environmental Sciences-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Environmental Sciences

De universitaire bachelorstudie Environmental Sciences is gericht op een duurzaam milieubeheer, op regionaal en mondiaal niveau. Je leert de kwaliteit van het milieu onderzoeken en die te verbeteren. Ook ben je op de hoogte van regelgeving en heb je inzicht in financiële en technologische mogelijkheden voor milieuverbetering. Je moet kunnen omgaan met de ? vaak tegenstrijdige ? belangen van betrokkenen.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 81
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 81.000
Studenten aantal: 376

Bachelor Environmental Sciences opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Environmental Sciences opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Environmental Sciences-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Wageningen University & Research

Master Environmental Sciences

De universitaire masterstudie Environmental Sciences is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op natuurwetenschappelijke en sociaalwetenschappelijke elementen. Je krijgt inzicht in sociaaleconomische oorzaken, de natuurwetenschappelijke eigenschappen en consequenties van verontreinigingen en hun afbraakproducten, evenals het effect hiervan op mensen, dieren, planten en ecosystemen. Gebruikmakend van een interdisciplinaire aanpak leer je hoe je analytische gereedschappen en modellen, milieutechnologieën en beleids- en economische middelen kunt inzetten ter voorkoming en beheersing van milieuproblemen.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: matig
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 222
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 111.000
Studenten aantal: 746

Master Environmental Sciences opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Environmental Sciences opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Environmental Sciences-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Utrecht
Wageningen University & Research

Wo-studies binnen Aarde en Milieu

Binnen de studiesector wo Aarde en Milieu, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud