Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Economie

WO Economie

Binnen de studie Economie zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Economie wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Economie-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Economie

De universitaire bachelorstudie Economie is gericht op de manieren waarop mensen proberen om hun behoeften zo goed mogelijk te bevredigen via de - al dan niet schaars - beschikbare middelen. Feitelijk gaat het om de relaties tussen mensen in een economische context. In de monetaire economie draait het hoofdzakelijk om de vraag wat de betekenis is van het geldgebruik in de economie. De micro-economie is gericht op het gedrag van (individuele) consumenten en producenten en op (individuele) markten en prijzen. De macro-economie bestudeert op nationale schaal economische grootheden, zoals het nationaal inkomen, de totale consumptie en de totale investeringen. In de meso-economie gaat het erom de verschijnselen op het niveau van de bedrijfstak, regio en sector te verklaren. Bedrijven nemen in het geheel van de economische activiteiten zo'n belangrijke plaats in dat daarvoor een afzonderlijke economietak is ontstaan: de bedrijfseconomie.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 139
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 139.000
Studenten aantal: 355

Bachelor Economie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Economie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Economie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Tilburg University

Wo-studies binnen Economie en Bedrijf

Binnen de studiesector wo Economie en Bedrijf, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud