Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Diergeneeskunde

WO Diergeneeskunde

Binnen de studie Diergeneeskunde zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Diergeneeskunde wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Diergeneeskunde-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Diergeneeskunde

De universitaire bachelorstudie Diergeneeskunde is gericht op de deelgebieden praktijkuitoefening en veterinaire volksgezondheid. De praktijkuitoefening betreft de behandeling van gezelschapsdieren en vee. Hierbij is de interactie tussen gezondheid, productie en bedrijfsvoering van belang. De veterinaire volksgezondheid is gericht op het bewaken van de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 215
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 215.000
Studenten aantal: 770

Bachelor Diergeneeskunde opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Diergeneeskunde opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Diergeneeskunde-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Utrecht

Master Diergeneeskunde

De universitaire masterstudie Diergeneeskunde is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de deelgebieden praktijkuitoefening en veterinaire volksgezondheid. De praktijkuitoefening betreft de behandeling van gezelschapsdieren en vee. Hierbij is de interactie tussen gezondheid, productie en bedrijfsvoering van belang. De veterinaire volksgezondheid is gericht op het bewaken van de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: erg laag
Conjuctuur gevoeligheid: erg laag
Eerstejaars aantal: 79
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 79.000
Studenten aantal: 627

Master Diergeneeskunde opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Diergeneeskunde opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Diergeneeskunde-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Utrecht

Wo-studies binnen Gezondheid

Binnen de studiesector wo Gezondheid, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud