Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Biomedical Sciences

WO Biomedical Sciences

Binnen de studie Biomedical Sciences zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Biomedical Sciences wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Biomedical Sciences-gerelateerde opleidingen.

Master Biomedical Sciences

De universitaire masterstudie Biomedical Sciences is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de oorzaken van ziekten bij de mens en op de vraag hoe die bestreden en voorkomen kunnen worden. Het onderzoek concentreert zich op de achtergronden van ziekte en gezondheid. Je krijgt inzicht in de storingen die kunnen optreden in de fundamentele processen in organen en organismen. Daarvoor is kennis nodig van bacteriën, virussen, lichaamsvreemde stoffen en erfelijke eigenschappen. Deze kennis is bijvoorbeeld van belang voor onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen en behandelingen.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: matig
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 844
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 121.286
Studenten aantal: 2478

Master Biomedical Sciences opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Biomedical Sciences opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Biomedical Sciences-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Leiden
Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam
Radboud Universiteit
Rijksuniversiteit Groningen
Vrije Universiteit Amsterdam
Transnationale Universiteit Limburg

Wo-studies binnen Gezondheid

Binnen de studiesector wo Gezondheid, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:20.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen