Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Animal Sciences

WO Animal Sciences

Binnen de studie Animal Sciences zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Animal Sciences wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Animal Sciences-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Animal Sciences

De universitaire bachelorstudie Animal Sciences draait primair om hoe dieren gezond worden gehouden door te kijken naar goede voeding, huisvesting en leefomgeving. Dit geldt voor productiedieren (koeien, varkens en kippen) én voor gezelschapsdieren (honden, katten en paarden). Ook onderzoek je hoe je dierlijke producten kunt voortbrengen die nuttig zijn voor de mens, voor bijvoorbeeld voedsel als eieren, melk en vlees.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 151
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 151.000
Studenten aantal: 486

Bachelor Animal Sciences opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Animal Sciences opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Animal Sciences-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Wageningen University & Research

Master Animal Sciences

De universitaire masterstudie Animal Sciences is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. Centraal staat de vraag hoe dieren gezond blijven door te kijken naar goede voeding, huisvesting en leefomgeving. Dit geldt zowel voor productiedieren (koeien, varkens en kippen) als voor gezelschapsdieren (honden, katten en paarden). Ook wordt onderzocht hoe dierlijke producten voortgebracht kunnen worden die nuttig zijn voor de mens, voor bijvoorbeeld voedsel als eieren, melk en vlees.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: matig
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 109
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 109.000
Studenten aantal: 366

Master Animal Sciences opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Animal Sciences opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Animal Sciences-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Wageningen University & Research

Wo-studies binnen Gezondheid

Binnen de studiesector wo Gezondheid, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:20.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen