Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Algemene Sociale Wetenschappen

WO Algemene Sociale Wetenschappen

Binnen de studie Algemene Sociale Wetenschappen zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Algemene Sociale Wetenschappen wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Algemene Sociale Wetenschappen-gerelateerde opleidingen.

Master Algemene Sociale Wetenschappen

De universitaire masterstudie Algemene Sociale Wetenschappen (ASW) is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie in de sociale wetenschappen. De studie leidt je op tot een sociaalwetenschappelijk professional die in staat is actuele sociale vraagstukken op een interdisciplinaire wijze te benaderen en in samenhang te bestuderen. Je beschikt over de professionele en academische vaardigheden om beleid en interventies voor te bereiden, te implementeren en te evalueren. Inhoudelijk richt de master zich op een aantal maatschappelijke velden: arbeid, zorg en welzijn, cultuur en minderheden, jeugd en gezin. De master biedt enerzijds de theoretische perspectieven waarmee vraagstukken inhoudelijk bestudeerd kunnen worden en anderzijds de methodieken en vaardigheden om zelfstandig sociaal beleid en interventies op een wetenschappelijk verantwoorde manier te onderzoeken.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: redelijk
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: hoog
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 84
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 84.000

Master Algemene Sociale Wetenschappen opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Algemene Sociale Wetenschappen opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Algemene Sociale Wetenschappen-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Universiteit Utrecht

Wo-studies binnen Gedrag en Maatschappij

Binnen de studiesector wo Gedrag en Maatschappij, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:20.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud