Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Sociologie

WO Sociologie

Binnen de studie Sociologie zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Sociologie wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Sociologie-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Sociologie

De universitaire bachelorstudie Sociologie is gericht op het onderzoek naar samenlevingen en gedrag van mensen daarin. De sociologie ziet de samenleving als een samenspel van overheden, de markt, bedrijven en instellingen (organisaties), en de zogenaamde primaire orde: de kleinschalige samenlevingsverbanden, zoals huishoudens en buurten. Het samenspel tussen deze entiteiten blijkt in de praktijk niet altijd even goed te verlopen. Je doet onderzoek naar de precieze aard, omvang en achtergronden van samenlevingsproblemen en probeert deze te analyseren en beschrijven. Voorbeelden van onderzoeksthema's zijn: de mate waarin samenlevingen cohesie vertonen of juist gewelddadig zijn, de ongelijkheden die zich manifesteren in een samenleving en de snelheid waarmee rationaliseringsprocessen als economische groei, wetenschappelijke vooruitgang en secularisering zich voordoen.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 832
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 119.714
Studenten aantal: 2479

Bachelor Sociologie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Sociologie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Sociologie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Erasmus Universiteit Rotterdam
Universiteit van Amsterdam
Vrije Universiteit Amsterdam
Radboud Universiteit
Tilburg University

Master Sociologie

De universitaire masterstudie Sociologie is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de studie van beleidsprocessen binnen organisaties en op beleidsterreinen. De sociologie ziet de samenleving als een samenspel van overheden, de markt, bedrijven en instellingen (organisaties) en de zogenoemde primaire orde: de kleinschalige samenlevingsverbanden, zoals huishoudens en buurten. Het vakgebied stelt vragen over deze entiteiten en onderzoekt de houdbaarheid van die vragen. Voorbeelden van onderzoeksthema's zijn: de mate waarin samenlevingen cohesie vertonen of juist gewelddadig zijn, de ongelijkheden die zich manifesteren in een samenleving en de snelheid waarmee rationaliseringsprocessen als economische groei, wetenschappelijke vooruitgang en secularisering je voordoen.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: redelijk
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: hoog
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 439
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 73.667

Master Sociologie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Sociologie opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Sociologie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Erasmus Universiteit Rotterdam
Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Utrecht
Universiteit van Amsterdam
Radboud Universiteit
Vrije Universiteit Amsterdam

Wo-studies binnen Gedrag en Maatschappij

Binnen de studiesector wo Gedrag en Maatschappij, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud