Studiegids » wo » WO Opleidingen » Interdisciplinaire sociale wetenschap (Master) – Universiteit Utrecht – Utrecht

Interdisciplinaire sociale wetenschap (Master) – Universiteit Utrecht – Utrecht

De universitaire masterstudie Algemene Sociale Wetenschappen (ASW) is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie in de sociale wetenschappen. De studie leidt je op tot een sociaalwetenschappelijk professional die in staat is actuele sociale vraagstukken op een interdisciplinaire wijze te benaderen en in samenhang te bestuderen. Je beschikt over de professionele en academische vaardigheden om beleid en interventies voor te bereiden, te implementeren en te evalueren. Inhoudelijk richt de master zich op een aantal maatschappelijke velden: arbeid, zorg en welzijn, cultuur en minderheden, jeugd en gezin. De master biedt enerzijds de theoretische perspectieven waarmee vraagstukken inhoudelijk bestudeerd kunnen worden en anderzijds de methodieken en vaardigheden om zelfstandig sociaal beleid en interventies op een wetenschappelijk verantwoorde manier te onderzoeken.

Universiteit Utrecht, Utrecht

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit Utrecht, Utrecht in Utrecht.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 60 ECTS
6.7
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Interdisciplinaire sociale wetenschap.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Interdisciplinaire sociale wetenschap, die je kunt volgen bij Universiteit Utrecht in Utrecht. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 84 eerstejaars
 • Eerstejaars man 19%
 • Eerstejaars vrouw 81%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Interdisciplinaire sociale wetenschap (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 31 studenten gestemd op de opleiding Interdisciplinaire sociale wetenschap. Waarvan er 3.2% een 1 hebben gegeven, 16.1% een 2, 25.8% een 3, 51.6% een 4 en tot slot heeft 3.2% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 6.7 / 10
 • Sfeer 7.8 / 10
 • Docenten 7.4 / 10
 • Studiebegeleiding 7.4 / 10
 • Toetsing en informatie 7.2 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.4 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 3.2%
2 / 5 16.1%
3 / 5 25.8%
4 / 5 51.6%
5 / 5 3.2%
29%

Percentage afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op arbeidsmarkt.Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Interdisciplinaire sociale wetenschap (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Oordeel van afgestudeerden

29%

Percentage afgestudeerden vindt studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt.


Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

redelijk

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

gemiddeld

Samenhang baankans met de economie.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Interdisciplinaire sociale wetenschap van Universiteit Utrecht in Utrecht achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Interdisciplinaire sociale wetenschap dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Interdisciplinaire sociale wetenschap Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Interdisciplinaire sociale wetenschap. Heb je zelf ook ervaring met Interdisciplinaire sociale wetenschap van Universiteit Utrecht, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Interdisciplinaire sociale wetenschap (voltijd) in Utrecht de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Utrecht!


Veelgestelde Vragen over Interdisciplinaire sociale wetenschap

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Interdisciplinaire sociale wetenschap te volgen bij Universiteit Utrecht:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Interdisciplinaire sociale wetenschap volgen?

De opleiding Interdisciplinaire sociale wetenschap kun je onder andere bij Universiteit Utrecht in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Interdisciplinaire sociale wetenschap?

Als je de opleiding Interdisciplinaire sociale wetenschap wil volgen bij Universiteit Utrecht, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Interdisciplinaire sociale wetenschap?

De opleiding Interdisciplinaire sociale wetenschap van Universiteit Utrecht kreeg in 2023 het cijfer 6.7.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Interdisciplinaire sociale wetenschap, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Contactgegevens van Universiteit Utrecht, vestiging Utrecht

Adresgegevens

Heidelberglaan 8
3584 CS, Utrecht
Utrecht

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:03.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen