Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Aardwetenschappen

WO Aardwetenschappen

Binnen de studie Aardwetenschappen zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Aardwetenschappen wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Aardwetenschappen-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Aardwetenschappen

De universitaire bachelorstudie Aardwetenschappen combineert gegevens uit de natuurkunde, scheikunde, wiskunde, biologie en aardrijkskunde om de aarde beter te begrijpen. Je onderzoekt het aardse systeem (het aardoppervlak en het binnenste van de aarde), zodat je inzicht krijgt in de wijze waarop processen op en in de aarde met elkaar samenhangen. Je bedenkt oplossingen voor actuele vraagstukken, denk bijvoorbeeld aan milieuproblemen, de stijging van de zeespiegel, het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen, natuurrampen en de gevolgen van klimaatverandering.

Soort opleiding: Bachelor
Eerstejaars aantal: 163
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 82.000
Studenten aantal: 626

Bachelor Aardwetenschappen opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Aardwetenschappen opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Aardwetenschappen-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Bachelors pagina!

Universiteit Utrecht
Vrije Universiteit Amsterdam

Wo-studies binnen Aarde en Milieu

Binnen de studiesector wo Aarde en Milieu, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:20.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud