Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Neurosciences (research)

WO Neurosciences (research)

Binnen de studie Neurosciences (research) zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Neurosciences (research) wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Neurosciences (research)-gerelateerde opleidingen.

Master Neurosciences (research)

De universitaire masterstudie Neurosciences is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie beweegt zich op het snijvlak van de neurowetenschappen en de genetica. Lange tijd waren de hersenen geheimzinnig en onbegrijpelijk, maar recent onderzoek heeft ons veel geleerd over de werking van de hersenen. Jaarlijks hebben meer dan twee miljoen Nederlanders een ziekte of aandoening waarbij de hersenen betrokken zijn. Denk bijvoorbeeld aan tumoren, epilepsie, infarcten, verslaving, schizofrenie, angst- en stemmingsstoornissen, multiple sclerose en de ziekte van Parkinson. Je ontwikkelt en onderzoekt methoden om deze ziekten te genezen.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: matig
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: hoog
Eerstejaars aantal: 45
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 45.000
Studenten aantal: 163

Master Neurosciences (research) opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Neurosciences (research) opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Neurosciences (research)-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Vrije Universiteit Amsterdam

Wo-studies binnen Gedrag en Maatschappij

Binnen de studiesector wo Gedrag en Maatschappij, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud