Studiegids » wo » wo opleidingen » wo » WO Mental Health

WO Mental Health

Binnen de studie Mental Health zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Mental Health wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Mental Health-gerelateerde opleidingen.

Master Mental Health

De universitaire masterstudie Mental Health is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de geestelijke gezondheidkunde. Geestelijke stoornissen veroorzaken het toenemende aantal gezondheidsproblemen in de westerse wereld. Volgens recent onderzoek wordt ruim veertig procent van alle Nederlanders minimaal één keer in zijn leven getroffen door een geestelijke stoornis. De kosten om deze mensen te behandelen zijn enorm. Er is behoefte aan psychotherapeutische behandelmethoden die het aantal geestelijke stoornissen doen afnemen. Voor de ontwikkeling van betere behandelmethoden en -technieken is kennis van de symptomen en de ontwikkeling van deze stoornissen nodig. Hiernaar doe je onderzoek.

Soort opleiding: Master
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: erg laag
Eerstejaars aantal: 91
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 91.000

Master Mental Health opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Mental Health opleiding te gaan volgen op WO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Mental Health-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Wo Masters pagina!

Maastricht University

Wo-studies binnen Gedrag en Maatschappij

Binnen de studiesector wo Gedrag en Maatschappij, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de wo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 juli 2023 om 20:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud