Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Communicatie

HBO Communicatie

Binnen de studie Communicatie zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Communicatie wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Communicatie-gerelateerde opleidingen.

Associate Degree Communicatie

Tijdens de associate degree Communicatie leer je hoe je verschillende doelgroepen het beste kunt aanspreken. Je wordt opgeleid tot een professional die taken kan uitvoeren en klanten en medewerkers kan adviseren. Denk hierbij aan het creëren van content voor blogs en websites en aan het inzetten van diverse media in woord en beeld, maar ook aan het onderhouden van relaties binnen en buiten de organisatie.

Soort opleiding: Associate degree
Eerstejaars aantal: 129
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 64.500
Studenten aantal: 223

Associate degree Communicatie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Communicatie opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Communicatie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Associate Degrees pagina!

Avans Hogeschool
Avans Hogeschool
Hogeschool Tio
Hogeschool Tio
Hogeschool Tio
Hogeschool Tio
Hogeschool Tio
Hogeschool Tio

Bachelor Communicatie

De hbo bachelorstudie Communicatie is gericht op de interne en externe communicatie van organisaties (bedrijven, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties). Je leert alle vormen van communicatie in samenhang aansturen (geïntegreerde communicatie). Bij geïntegreerde communicatie gaat het onder meer om marketingcommunicatie, interne communicatie, managementcommunicatie, organisatiecommunicatie, overheidscommunicatie en interculturele communicatie.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: redelijk
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 2387
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 127.895
Studenten aantal: 9654

Bachelor Communicatie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Communicatie opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Communicatie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Christelijke Hogeschool Ede
Hanzehogeschool Groningen
HAN University of Applied Sciences
Windesheim
Fontys Hogeschool
HZ University of Applied Sciences
NHL Stenden
Fontys Hogeschool
Hogeschool Rotterdam
Hogeschool van Amsterdam

Hbo-studies binnen Taal en Communicatie

Binnen de studiesector hbo Taal en Communicatie, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:35.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud