Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Hbo Communicatie

Hbo Communicatie

Tegenwoordig vind je bedrijven en instellingen op alle social media, op meerdere websites en natuurlijk in andere vormen van media zoals de tv, radio enzovoorts. Deze vormen van communicatie wordt meestal uitgevoerd door een specialist binnen deze organisatie. Lijkt het jou leuk om deze taken uit te voeren en je te verdiepen in dit beroep? Dan is de hbo-opleiding Communicatie een goede keuze voor jou!

Met deze de opleiding hbo Communicatie leer je namelijk hoe je de verschillende communicatiemogelijkheden inzet. Dit doe je uiteraard om jouw organisatie goed naar voren te laten komen. Je zult na je studie aan de slag kunnen gaan als communicatieadviseur, redacteur of wellicht social media specialist. Ook als woordvoerder of communicatie strateeg kun je aan de slag. Je zou tot slot kunnen kiezen om voor één organisatie aan de slag te gaan, of gaan werken bij een media- of reclamebureau. Tot slot kun je zelfs nog je eigen bureau opzetten of werkzaam zijn als ZZP’er. Je leest het al, er zijn genoeg mogelijkheden om aan de slag te gaan met deze opleiding achter de rug!

Hbo Communicatie

Ga naar de opleidingen!

Toelatingseisen hbo Communicatie

Om toegelaten te worden tot een hbo-opleiding, kan het zijn dat er bepaalde eisen worden gesteld omtrent jouw vooropleiding. Dit noemen we de toelatingseisen. Deze eisen kunnen verschillen per opleiding en per hogeschool. Ook kan het zijn dat je niet alleen in het bezit van een diploma in een bepaalde richting moet zijn, maar ook nog bepaalde vakken binnen deze richting moet hebben. Kijk voordat jij je aanmeld voor een opleiding dus goed naar alle toelatingseisen. En neem eventueel contact op met de instelling naar keuze om te kijken of je toegelaten zou kunnen worden met jouw profiel.

Havo

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij

Vwo

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij

Mbo

  • Niveau 4

Alle hbo Communicatie opleidingen

Hieronder vind je ons overzicht aan de opleiding communicatie op hbo-niveau. Wil je meer informatie ontvangen over deze opleiding bij een specifieke hogeschool, klik dan op de blauwe knop met ‘informatie aanvragen’. Via die link kun je namelijk contact opnemen met de hogeschool naar keuze.

Helaas, geen resultaat gevonden. Probeer het nog eens of neem contact met ons op via info@studiegids.nl!

Communicatie gerelateerde hbo studierichtingen

Hieronder vind je enkele andere studierichtingen binnen de sector Taal en Communicatie. Klik op de hbo studierichting naar keuze en vind daar de studie die je zoekt!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 22 november 2020 om 16:01.

Bronnen: geen

Skip to content