Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Voeding en Diëtetiek

HBO Voeding en Diëtetiek

Binnen de studie Voeding en Diëtetiek zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Voeding en Diëtetiek wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Voeding en Diëtetiek-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Voeding en Diëtetiek

De hbo bachelorstudie Voeding en Diëtetiek is gericht op voeding in relatie tot gezondheid. Je leert diëten samenstellen en personen en organisaties adviseren over gezonde voeding. Ook leer je mensen begeleiden bij het veranderen van hun voedingsgedrag. Daarnaast komen voorlichting over voeding en gezondheid en leidinggeven aan de orde. Verder leer je bijvoorbeeld onderzoek doen naar preventie, de relatie tussen voeding en ziekte en voedselhulpprogramma's voor ontwikkelingslanden. En leer je organisaties en bedrijven, zoals scholen en cateraars, adviseren over bijvoorbeeld een gezond kantineassortiment.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: erg laag
Conjuctuur gevoeligheid: erg laag
Eerstejaars aantal: 828
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 211.000
Studenten aantal: 2904

Bachelor Voeding en Diëtetiek opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Voeding en Diëtetiek opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Voeding en Diëtetiek-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Hanzehogeschool Groningen
Hogeschool van Amsterdam
HAN University of Applied Sciences
De Haagse Hogeschool
NTI
Hogeschool NCOI

Hbo-studies binnen Gezondheid

Binnen de studiesector hbo Gezondheid, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:37.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud