Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Verpleegkunde

HBO Verpleegkunde

Binnen de studie Verpleegkunde zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Verpleegkunde wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Verpleegkunde-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Verpleegkunde

De hbo bachelorstudie Verpleegkunde leer je het beroep van Verpleegkundige zelfstandig in de praktijk uitoefenen zowel in de intramurale als extra murale zorg en in het bedrijfsleven. Je krijgt vanuit een preventief denkkader kennis en vaardigheden aangereikt op het gebied van Anatomie, fysiologie en pathologie, psychologie, organisatie- en bedrijfskunde, recht en maatschappelijke ontwikkelingen, EBP en praktijkgericht onderzoek en (sociale)psychologie. De focus van de studie ligt met name op de maatschappelijke gezondheidszorg, preventie, werken in sociale wijkteam en werken in zorgketens. Het gaat om een deeltijd studie die zich richt op werkenden in de gezondheidszorg.

Soort opleiding: Bachelor

Bachelor Verpleegkunde opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Verpleegkunde opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Verpleegkunde-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Avans+
Breederode Hogeschool

Hbo-studies binnen Gezondheid

Binnen de studiesector hbo Gezondheid, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:37.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud