Studiegids » hbo » hbo opleidingen » Voeding en Diëtetiek (Bachelor) – Hogeschool van Amsterdam – Amsterdam

Voeding en Diëtetiek (Bachelor) – Hogeschool van Amsterdam – Amsterdam

De hbo bachelorstudie Voeding en Diëtetiek is gericht op voeding in relatie tot gezondheid. Je leert diëten samenstellen en personen en organisaties adviseren over gezonde voeding. Ook leer je mensen begeleiden bij het veranderen van hun voedingsgedrag. Daarnaast komen voorlichting over voeding en gezondheid en leidinggeven aan de orde. Verder leer je bijvoorbeeld onderzoek doen naar preventie, de relatie tussen voeding en ziekte en voedselhulpprogramma's voor ontwikkelingslanden. En leer je organisaties en bedrijven, zoals scholen en cateraars, adviseren over bijvoorbeeld een gezond kantineassortiment.

* Jaar 1: je leert over gezonde en duurzame voeding. In groepsverband werk je aan reële vraagstukken van diverse opdrachtgevers in Amsterdam en omgeving. * Jaar 2: je specialiseert je tot professional in jouw gekozen expertise en kiest passende modules. Je persoonlijke ontwikkelingscoach helpt je hierbij. * Jaar 3: je kiest modules die passen bij jouw beroepskeuze en volgt een minor (keuzeprogramma). * Jaar 4: je kiest zelf een opdrachtgever, een vraagstuk dat je wilt oplossen en ontwikkelt een product.

Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 240 ECTS
7.1
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Gerelateerde Thuisstudies

Hieronder vind je enkele thuisstudies die gerelateerd zijn aan de opleiding Voeding en Diëtetiek.

Categorie: Gezondheid | HBO-programma's Opleider: NTI

Voedselkeuzes kunnen het lichaam goed doen, maar er kunnen ook tekorten of overschotten ontstaan. Voeding en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Wil jij in korte tijd meer te weten komen over voeding en diëtetiek? Dan zit je hier goed. Tijdens het HBO-programma Inleiding Voeding en diëtetiek leer je...

Categorie: Gezondheid | HBO Bachelor opleidingen Opleider: NTI

De consument heeft steeds meer behoefte aan informatie over gezondheid en voeding. Wil jij de deskundige worden die hen van deze informatie voorziet? Behaal de titel Bachelor of Science met de erkende hbo-opleiding Voeding en diëtetiek van Hogeschool NTI. Vraag de gratis studiegids aan en kom alles te...


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Voeding en Diëtetiek.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Havo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Direct toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student bij Voeding en Diëtetiek. Je krijgt een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding. Bovendien maak je kennis met de docenten en toekomstige medestudenten. Het programma van de studiekeuzecheck duurt maximaal 2,5 uur en bestaat uit: * een kennismaking * het bespreken van de voorbereidende opdracht in kleine groepjes * een speurtocht door het gebouw. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Voeding en Diëtetiek, die je kunt volgen bij Hogeschool van Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding775 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 201 eerstejaars
 • Eerstejaars man 24%
 • Eerstejaars vrouw 76%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 73%
 • Studeert door na afronden opleiding 23%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Voeding en Diëtetiek (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 289 studenten gestemd op de opleiding Voeding en Diëtetiek. Waarvan er 2.4% een 1 hebben gegeven, 6.9% een 2, 30.8% een 3, 55.0% een 4 en tot slot heeft 4.8% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.1 / 10
 • Sfeer 8.0 / 10
 • Docenten 7.3 / 10
 • Studiebegeleiding 7.2 / 10
 • Toetsing en informatie 6.5 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.3 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 2.4%
2 / 5 6.9%
3 / 5 30.8%
4 / 5 55.0%
5 / 5 4.8%
46%

Percentage afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op arbeidsmarkt.Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Voeding en Diëtetiek (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Arbeidsmarktinformatie

Als professional in de voedingsbranche stap je in een enorm breed werkveld. Je kunt kiezen voor een beroep in de zorg, maar ook in media, consultancy, productontwikkeling of kwaliteitscontrole.

84%

Percentage afgestudeerden vond een baan op niveau.

74%

Percentage afgestudeerden vond een baan binnen het vakgebied van de studie.

€ 2,110

Bruto startsalaris op basis van 34 uur per week.

28

Werkuren per week (gemiddeld).

8%

Percentage afgestudeerden is werkloos.

60%

Kiest achteraf voor dezelfde studie.


Oordeel van afgestudeerden

3.8

Cijfer van alumni over tevredenheid bij met huidige baan.

3.5

Cijfer van alumni over carrieremogelijkheden huidige baan.

46%

Percentage afgestudeerden vindt studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt.


Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

erg laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Voeding en Diëtetiek. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze HBO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Diëtisten en voedingsdeskundigen63.5% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Voeding en Diëtetiek van Hogeschool van Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Voeding en Diëtetiek dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Voeding en Diëtetiek Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Voeding en Diëtetiek. Heb je zelf ook ervaring met Voeding en Diëtetiek van Hogeschool van Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Voeding en Diëtetiek (voltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!


Veelgestelde Vragen over Voeding en Diëtetiek

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Voeding en Diëtetiek te volgen bij Hogeschool van Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Voeding en Diëtetiek volgen?

De opleiding Voeding en Diëtetiek kun je onder andere bij Hogeschool van Amsterdam in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Voeding en Diëtetiek?

Als je de opleiding Voeding en Diëtetiek wil volgen bij Hogeschool van Amsterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Voeding en Diëtetiek?

De opleiding Voeding en Diëtetiek van Hogeschool van Amsterdam kreeg in 2023 het cijfer 7.1.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Voeding en Diëtetiek, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Voeding en Diëtetiek?

Aan de opleiding Voeding en Diëtetiek studeren momenteel rond de 775 studenten in Nederland.

Hoeveel afgestudeerden hebben een baan kunnen krijgen na deze opleiding?

Van alle afgestudeerden aan de opleiding Voeding en Diëtetiek van Hogeschool van Amsterdam heeft 8% geen baan kunnen krijgen.

Contactgegevens van

Adresgegevens

Wibautstraat 2 tot 4
1091 GM, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 12:59.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud