Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Opleiding voor Ergotherapie

HBO Opleiding voor Ergotherapie

Binnen de studie Opleiding voor Ergotherapie zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Opleiding voor Ergotherapie wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Opleiding voor Ergotherapie-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Opleiding voor Ergotherapie

De hbo bachelorstudie Ergotherapie is gericht op het begeleiden en behandelen van mensen met een beperking of handicap, zodat zij optimaal kunnen functioneren in hun woon-, leef- en werkomgeving. Tijdens de studie leer je deze mensen begeleiden bij hun dagelijkse activiteiten, zoals zelfverzorging, huishouden en werk. Een individueel plan van aanpak, dat aansluit op de wensen en mogelijkheden van de cliënt, en contacten met verzekeraars en zorginstellingen behoren ook tot je taken. Met ergotherapie pak je lichamelijke, zintuiglijke, geestelijke of emotionele problemen (of een combinatie hiervan) aan en voorkom je problemen die leiden tot bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: erg laag
Conjuctuur gevoeligheid: erg laag
Eerstejaars aantal: 442
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 89.200
Studenten aantal: 1599

Bachelor Opleiding voor Ergotherapie opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Opleiding voor Ergotherapie opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Opleiding voor Ergotherapie-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Zuyd Hogeschool
Hogeschool Rotterdam
Hogeschool van Amsterdam
HAN University of Applied Sciences
NCOI / Pro Education
Hanzehogeschool Groningen

Hbo-studies binnen Gezondheid

Binnen de studiesector hbo Gezondheid, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:37.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud