Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Mondzorgkunde

HBO Mondzorgkunde

Binnen de studie Mondzorgkunde zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Mondzorgkunde wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Mondzorgkunde-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Mondzorgkunde

De hbo bachelorstudie Mondzorgkunde is gericht op preventieve mondzorg, dat wil zeggen: het gebit en de gebitsomringende weefsels gezond houden en genezen. Jouw werk is heel uiteenlopend: behandeling van individuele patiënten, voorlichting voor groepen en zelfs bezig zijn met onderzoek. Je leert diagnostische gegevens verzamelen door het gebit en de omringende weefsels te onderzoeken. Daarvoor maak je onder andere röntgenfoto's. Je maakt behandelplannen en voert die ook uit, bijvoorbeeld plak en tandsteen verwijderen, gebitten polijsten en kleine gaatjes boren en vullen. Je gaat bijvoorbeeld werken als zelfstandig mondhygiënist of als mondhygiënist in het ziekenhuis, in een algemene tandartsenpraktijk of bij de GGD.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: matig
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: laag
Eerstejaars aantal: 354
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 91.250
Studenten aantal: 1510

Bachelor Mondzorgkunde opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Mondzorgkunde opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Mondzorgkunde-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Hanzehogeschool Groningen
HAN University of Applied Sciences
Hogeschool Utrecht
Hogeschool Inholland
HAN University of Applied Sciences

Hbo-studies binnen Gezondheid

Binnen de studiesector hbo Gezondheid, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:37.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud