Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Management in de Zorg

HBO Management in de Zorg

Binnen de studie Management in de Zorg zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Management in de Zorg wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Management in de Zorg-gerelateerde opleidingen.

Associate Degree Management in de Zorg

De hbo associate degree Management in de Zorg is gericht op het opleiden van professionals in de gezondheidszorg of maatschappelijke dienstverlening tot een managementfunctie bij een zorginstelling, bijvoorbeeld een (academisch) ziekenhuis, een verpleeghuis of de thuiszorg. Je zorgt ervoor dat cliënten optimale zorg krijgen. Ook leer je leidinggeven aan een project of afdeling en bijdragen aan het strategisch beleid van de instelling. Zo speelt de studie in op de huidige ontwikkelingen in de zorg, zoals marktgericht werken en de individualisering van de cliënt. Na deze studie kun je aan de slag op de arbeidsmarkt of kies je voor de bijbehorende bachelorstudie.

Soort opleiding: Associate degree
Eerstejaars aantal: 242
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 40.333
Studenten aantal: 482

Associate degree Management in de Zorg opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Management in de Zorg opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Management in de Zorg-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Associate Degrees pagina!

Hanzehogeschool Groningen
Hogeschool Rotterdam
Avans Hogeschool
Hogeschool Leiden
HAN University of Applied Sciences
Fontys Hogeschool
Hogeschool NCOI
SDO Hogeschool voor Moderne Bedrijfskunde

Bachelor Management in de Zorg

De hbo bachelorstudie Management in de Zorg is gericht op het opleiden van professionals in de gezondheidszorg of maatschappelijke dienstverlening tot een managementfunctie bij een zorginstelling, bijvoorbeeld een (academisch) ziekenhuis, een verpleeghuis of de thuiszorg. Je zorgt ervoor dat cliënten optimale zorg krijgen. Ook leer je leidinggeven aan een project of afdeling en bijdragen aan het strategisch beleid van de instelling. Zo speelt de studie in op de huidige ontwikkelingen in de zorg, zoals marktgericht werken en de individualisering van de cliënt.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: matig
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: erg hoog
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 257
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 43.000
Studenten aantal: 972

Bachelor Management in de Zorg opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Management in de Zorg opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Management in de Zorg-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Hanzehogeschool Groningen
Avans Hogeschool
Hogeschool Leiden
HAN University of Applied Sciences
Hogeschool Utrecht
Fontys Hogeschool
Hogeschool NCOI

Hbo-studies binnen Gezondheid

Binnen de studiesector hbo Gezondheid, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:36.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud