Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Longfunctieanalist

HBO Longfunctieanalist

Binnen de studie Longfunctieanalist zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Longfunctieanalist wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Longfunctieanalist-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Longfunctieanalist

De hbo bachelorstudie Longfunctieanalist leert je zelfstandig longonderzoek te verrichten, longartsen te assisteren en patiënten te informeren over onderzoeken. Longen voorzien het lichaam van zuurstof en verwijderen koolzuur. Soms kan deze functie (tijdelijk) verstoord zijn. Om dit vast te stellen is onderzoek naar longfuncties nodig. Je meet bijvoorbeeld de longinhoud van de patiënt of verricht onderzoek naar allergische reacties. Hiervoor werk je met medische apparaten. Zo meet je met een spirometer de snelheid waarmee een patiënt inademt en de hoeveelheid lucht die hij maximaal kan inademen. De lichaamsplethograaf meet het longvolume en legt de weerstand vast die de luchtstroom in de luchtwegen ondervindt. Je voert tests voor inhalatieprovocatie uit om te bepalen hoe ernstig de patiënt op prikkels reageert. Ook doe je inspanningstesten, waarbij je de ademhaling, de bloeddruk en de hartfrequentie van de patiënt controleert.

Soort opleiding: Bachelor

Bachelor Longfunctieanalist opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Longfunctieanalist opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Longfunctieanalist-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

LOI Hogeschool

Hbo-studies binnen Gezondheid

Binnen de studiesector hbo Gezondheid, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:36.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud