Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Journalistiek

HBO Journalistiek

Binnen de studie Journalistiek zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Journalistiek wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Journalistiek-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Journalistiek

De hbo bachelorstudie Journalistiek is gericht op journalistieke werkzaamheden. Je houdt je bezig met (de achtergronden van) nieuws. Je verzamelt en bewerkt informatie over de samenleving en vertaalt die gegevens naar de verschillende publieksgroepen. Journalisten produceren hun tekst- en beeldmateriaal via radio, televisie, dagbladen, tijdschriften, via internet en ook steeds meer multimediaal en crossmediaal. Na de studie vind je werk bij bijvoorbeeld een dagblad of televisieomroep.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: redelijk
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 1032
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 262.500
Studenten aantal: 2960

Bachelor Journalistiek opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Journalistiek opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Journalistiek-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Christelijke Hogeschool Ede
Windesheim
Fontys Hogeschool
Hogeschool Utrecht
Hogeschool NCOI

Hbo-studies binnen Taal en Communicatie

Binnen de studiesector hbo Taal en Communicatie, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:36.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud