Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Bestuurskunde/Overheidsmanagement

HBO Bestuurskunde/Overheidsmanagement

Binnen de studie Bestuurskunde/Overheidsmanagement zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Bestuurskunde/Overheidsmanagement wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Bestuurskunde/Overheidsmanagement-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Bestuurskunde/Overheidsmanagement

De hbo bachelorstudie Bestuurskunde/Overheidsmanagement is gericht op beleids- en beheersmatige vraagstukken in de publieke sector en in non-profitorganisaties. Je bestudeert organisaties en het functioneren van (groepen) mensen in deze organisaties. Daarnaast komt de rol van de overheid in samenwerkingsverbanden met burgers en bedrijven aan bod. Verder besteed je aandacht aan politieke en maatschappelijke verhoudingen en problemen, het beleidsproces en communicatievraagstukken.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: matig
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: erg hoog
Conjuctuur gevoeligheid: gemiddeld
Eerstejaars aantal: 616
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 125.400
Studenten aantal: 2030

Bachelor Bestuurskunde/Overheidsmanagement opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Bestuurskunde/Overheidsmanagement opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Bestuurskunde/Overheidsmanagement-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

NHL Stenden
Avans Hogeschool
De Haagse Hogeschool
Hogeschool van Amsterdam
Saxion

Hbo-studies binnen Recht en Bestuur

Binnen de studiesector hbo Recht en Bestuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:35.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud