Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Rechten

HBO Rechten

Binnen de studie Rechten zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Rechten wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Rechten-gerelateerde opleidingen.

Associate Degree Rechten

De hbo associate degree Rechten geeft je een brede juridische kennis. Je kunt kiezen uit de specialisatie civielrecht of publiekrecht. Na afronden van de studie kun je o.a. terecht bij een notariskantoor, advocatenkantoor of deurwaarderskantoor of een andere organisatie waar behoefte is aan juridische expertise.

Soort opleiding: Associate degree

Associate degree Rechten opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Rechten opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Rechten-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Associate Degrees pagina!

LOI Hogeschool

Bachelor Rechten

De hbo bachelorstudie Rechten is gericht op de juridische beroepspraktijk. Je leert wet- en regelgeving op zakelijk-juridisch gebied te analyseren, toe te passen en aan de betrokkenen uit te leggen. Adviezen kunnen geven op juridisch gebied speelt een belangrijke rol in de studie. De studie is sterk gericht op actuele ontwikkelingen binnen het Nederlands recht en op de beroepspraktijk. Je wordt opgeleid voor het vervullen van een juridische functie binnen een bedrijf of voor een ondersteunende rol.

Soort opleiding: Bachelor

Bachelor Rechten opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Rechten opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Rechten-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

LOI Hogeschool

Hbo-studies binnen Recht en Bestuur

Binnen de studiesector hbo Recht en Bestuur, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:37.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud