Studiegids » 21 Diner; wat moet er geregeld worden? » 21 diner uitnodiging ontwerpen

21 diner uitnodiging ontwerpen

21 diner uitnodiging

Heb je een geschikt 21 diner thema gevonden? Tijd om aan de slag te gaan met de uitnodiging voor het 21 diner. Het ontwerpen hiervan is vaak niet eenvoudig! Wat moet je op de uitnodiging zetten? Hoe laat je de vormgeving van de uitnodiging aansluiten bij het thema van je feest? Enzovoorts. Daar komt nog bij dat je een lijst samen moet stellen met namen van genodigden. Welke oude vrienden zijn welkom? Wie van je nieuwe vrienden nodig je uit voor het 21 diner? In dit artikel loodsen we je stapsgewijs door het proces rond het vormgeven van je 21 diner uitnodiging! 

Lijst met genodigden opstellen

Vaak wordt begonnen met het samenstellen van de lijst met genodigden. In het verleden was het traditie om bij een 21 diner voor een man enkel mannelijke vrienden uit te nodigen. Andersom kwamen op het 21 diner van een vrouwelijke jarige enkel dames. Tegenwoordig heeft men deze traditie steeds meer losgelaten en komen er ook mannen bij het 21 diner van een dame en andersom. Heb jij al een beeld bij de vrienden die je uit wilt nodigen voor het aanstaande 21 diner? Over het algemeen wordt aangeraden om een 21 diner uitnodiging niet naar meer dan twintig personen te versturen. 

Combinatie van oude en nieuwe vrienden 

Bij een 21 diner wordt vaak gekozen voor een combinatie van oude en nieuwe vrienden. Juist de combinatie maakt dat je volledige jeugd vertegenwoordigd is tijdens het feest. De nieuwe vrienden heb je waarschijnlijk voornamelijk leren kennen tijdens je studie. Daar waar oude vrienden uit de tijd van de basisschool en middelbare school stammen. Houd het aantal genodigden binnen de perken. Niet alleen moeten je ouders de capaciteit hebben om binnen een korte tijd een diner te koken voor alle genodigden. Ook wil je met iedereen een praatje kunnen maken. Dit gaat lastiger wanneer de groep erg groot is! 

Nodig meer mensen uit bij een los feestje 

Een 21 diner wordt vaak niet op de verjaardag van een jarige georganiseerd. Op dat moment zou je een los feestje kunnen organiseren, waarbij je een grotere groep vrienden en kennissen uitnodigt. Huur een kroegje af om voldoende ruimte te hebben! Zo hoef je niemand buiten te sluiten en heeft iedere vriend of vriendin de mogelijkheid je te feliciteren met je 21e verjaardag. 

Geschikt moment kiezen 

Nadat je de lijst met genodigden hebt samengesteld, kun je zoeken naar een geschikt moment. Het is de belangrijkste informatie op je 21 diner uitnodiging! Vaak lijkt een vakantie het meest logische moment om een 21 diner party te organiseren. Iedereen is immers vrij en heeft tijd om bij je langs te komen. Het grootste nadeel van vakantieperiode is dat men vaak al een vakantie geboekt heeft. Over het algemeen is het makkelijker om het werk voor een avond af te zeggen of wat eerder te starten met studeren, dan om een vakantie om te boeken. Een geschikt moment voor een 21 diner is vaak de vrijdag- of zaterdagavond in een regulier weekend. Je wilt dat zoveel mogelijk van de uitgenodigde vrienden en vriendinnen kunnen komen! 

Vraag naar de agenda’s van vrienden 

Het kan slim zijn om alvast bij enkele gasten te informeren wanneer een 21 diner voor hen het beste uitkomst. In welke periode hebben ze bijvoorbeeld de meeste tentamens? Wanneer moeten er veel opdrachten worden ingeleverd? Op welk moment staat de volgende reis met het dispuut gepland? Enzovoorts. Je kunt vanzelfsprekend ook zelf op zoek gaan naar informatie. Studieroosters zijn vaak op de website van een universiteit of hogeschool te vinden.  

Ontwerp van een 21 diner uitnodiging 

Nu de voorbereidingen voor het samenstellen en versturen van de uitnodiging voor een 21 diner getroffen zijn, kun je aan de slag met het vormgeven hiervan. Kies je voor een hele rustige stijl, of wil je de 21 diner uitnodiging juist op laten vallen? Het is belangrijk dat de stijl van de 21 diner uitnodiging aansluit bij het thema wat je voor het 21 diner gekozen hebt. Kies je bijvoorbeeld voor een thema als travel around the world, dan kan het leuk zijn om verschillende vlaggen op de uitnodiging voor je 21 diner op te nemen. Bij een chique de friemel-thema is het gebruikelijk om voor een combinatie van goud en zwart te kiezen. Deze kleuren geven de uitnodiging een hele nette, chique uitstraling! 

Tip: zoek op het internet naar voorbeelden van uitnodigingen van 21 diner parties. Het geeft je inspiratie voor de uitnodiging van je eigen feest en brengt je wellicht op leuke, nieuwe ideeën. 

Informatie voor op de uitnodiging

Op de uitnodiging van een 21 diner mogen een aantal gegevens niet ontbreken. Start met de datum van het feest, gecombineerd met de begintijd hiervan. Het is gebruikelijk om een 21 diner party aan het eind van de middag of het begin van de avond te laten starten. Zo heeft iedereen de gelegenheid om binnen te druppelen, zonder direct aan tafel te moeten gaan. Ook kun je gasten zo een eerste welkomstdrankje aanbieden. Naast de datum en begintijd mogen ook je adres en het thema van het 21 diner niet ontbreken. Sommige jarigen kiezen voor een cadeautip op de 21 diner uitnodiging. Het kan echter ook leuk zijn om dit geheel aan de genodigden zelf over te laten. 

Online of fysieke uitnodiging

Bij het vormgeven van een uitnodiging voor het 21 diner heb je de keuze uit een online of gedrukte versie. Gezien de status van het 21 diner kan het leuk zijn om deze per post naar de genodigden te sturen! Zeker bij een chique thema past dit beter dan het digitaal verzenden van de uitnodigingen. Houd er rekening mee dat de kosten in dit geval iets hoger zijn. De kaarten moeten gedrukt en vervolgens verzonden worden. Mocht je iets goedkoper uit willen zijn, dan zou je de kaarten vanzelfsprekend ook zelf in de bus kunnen doen bij genodigden. 

Tip: laat de kaart altijd eerst bij jezelf bezorgen. Zo heb je nog de mogelijkheid om te kijken of deze goed gelukt is. Mogelijk is een afbeelding erg wazig, of wil je andere punten op de kaart weglaten. 

Wanneer verstuur ik de uitnodiging? 

Is de 21 diner uitnodiging klaar om verzonden te worden? Doe dit in dat geval zo snel mogelijk! Zo vergroot je de kans dat genodigden nog geen andere plannen hebben voor de dag waarop jij je 21 diner party organiseert. Zorg er in ieder geval voor dat de uitnodiging een maand voorafgaand aan het feest de deur uit is. Je kunt mensen vragen te reageren op de uitnodiging, zodat je vooraf precies weet wie wel en wie niet aanwezig is.

21 Diner zelf organiseren? Kijk eens bij deze partijen!

Ga jij zelf een 21 diner organiseren, dan wil je natuurlijk weten bij welke partijen je terecht kunt voor het drukwerk, de decoratie en aankleding, het diner en de organisatie, of wellicht het prachtige cadeau! Hieronder vind je een aantal van onze partners, bij wie je prima terecht kunt in jouw omgeving;

Diner & Organisatie: Landelijk

Diner & Organisatie: Utrecht e.o.

Diner & Organisatie: Overige

Decoratie & Aankleding

21 Diner Cadeau’s

Veelgestelde vragen over 21 diner uitnodigingen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over 21 diner uitnodigingen. Zit je zelf nog met een vraag of tip, laat deze achter in de reacties!

Wat zet je op een 21 diner uitnodiging?

Dit is compleet afhankelijk van je thema. De één zet er de planning compleet op, de ander houdt het wat spannender door alleen tijd en thema aan te geven.

Waar kan ik 21 diner uitnodigingen laten maken?

Er zijn verschillende partijen waar je 21 diner uitnodigingen kunt laten maken of laten drukken. Wij geven je het complete overzicht van mogelijke bedrijven!

Hoe duur zijn 21 diner uitnodigingen?

Ook dit is afhankelijk van zowel je thema én waar je ze laat maken. Als je ze zelf maakt, zal het uiteraard stukken goedkoper zijn. Laat je ze maken, dan zijn er allerlei mogelijkheden waar een kostenplaatje aan zit.

Moet ik 21 diner uitnodigingen versturen of geven?

Afhankelijk van je thema (of budget) kun je er voor kiezen om de uitnodigingen te geven. Wil je het spannend houden, dan kun je alleen de datum, tijd en thema erop zetten en een hint influisteren bij het afgeven.

Waar vind ik meer informatie over 21 diner uitnodiging?

Wij vertellen je graag meer over waar je op moet letten bij het maken en versturen van jouw 21 diner uitnodiging! Ook als je met vragen of tips zit, laat ze gerust achter op onze pagina.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 5 januari 2022 om 09:49.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud