Studiegids » 21 Diner; wat moet er geregeld worden? » Geschikt cadeau voor een 21 diner

Geschikt cadeau voor een 21 diner

21 diner cadeaus

Ben je uitgenodigd voor het 21 diner van een goede vriend of vriendin? In dat geval is het slim om alvast na te denken over een passend 21 diner cadeau. Het is niet altijd even gemakkelijk om een passend cadeau te vinden. Ga je voor een persoonlijk presentje, of geef je de voorkeur aan iets praktisch? Wellicht combineer je beide soorten cadeaus door naast een praktisch voorwerp ook een persoonlijk boek met herinneringen te geven. Op deze pagina vind je inspiratie voor het vinden van passende 21 diner cadeaus. 

Tip: begin ook tijdig aan het voorbereiden van je 21 diner speech. Het is gebruikelijk dat de verschillende vriendengroepen een speech geven, waarin ze terugblikken op de afgelopen jaren. Hoe hebben jullie de jarige leren kennen? Wat karakteriseert hem of haar? 

Maak een 21 diner cadeau persoonlijk 

Het 21 diner is voor veel mensen een belangrijke afsluiter van hun jeugd. Besteed daarom voldoende aandacht aan het cadeau bij een 21 diner. Een van je mogelijkheden hierbij is het personaliseren van een cadeau. Begin bijvoorbeeld aan het uitwerken van een fotoboek, waarin je foto’s uit de laatste jaren opneemt. Bij iedere foto kun je een korte tekst plaatsen, met daarin de herinnering die je aan het moment hebt. Door dit als vriendengroep te doen, zal het fotoboek zich al snel vullen. Een fotoboek kan heel leuk zijn om op een later moment nog eens te bekijken.

Vergelijkbaar met een fotoboek vol herinneringen uit de afgelopen jaren, kan ook geschreven tekst leuk zijn. Werk allemaal een of meerdere A4’tjes uit, waarop je de belangrijkste herinneringen beschrijft. Hierbij kun je ook iets vertellen over de manier waarop je de jarige hebt leren kennen. Wat maakt hem of haar zo speciaal? Wat zal je nooit aan hem of haar vergeten? Sluit af met een wens voor de komende jaren. Het maakt een cadeau voor een 21 diner al snel erg persoonlijk! 

Informeer eens bij broers, zussen of ouders 

Soms kan het erg lastig zijn om zelf te bepalen wat leuke 21 diner cadeau ideeën zijn voor een jarige. In dat geval kan het een optie zijn om inspiratie te vragen bij broers, zussen of ouders. Wat is de wens van een jarige? Wat heeft de jarige bijvoorbeeld altijd al eens willen doen? Wellicht komen hier hele verrassende reacties op terug, wat je voldoende inspiratie geeft om tot een leuk 21 diner cadeau te komen. Vanzelfsprekend kun je ook de jarige zelf vragen naar tips voor een 21 diner cadeau. 

Tip: wijk af van een envelopje met geld of een cadeaubon! Het is juist leuk om je best te doen en een origineel cadeau te verzinnen. Zeker met de inspiratie die je in dit artikel vindt of via familie van de jarige krijgt. In plaats van een cadeaubon zou je kunnen overwegen om een dagje uit te organiseren. Ga bijvoorbeeld met z’n allen naar de sauna of bezoek een grote Nederlandse stad! Hier kun je vervolgens verschillende activiteiten organiseren.

Pak uit bij het cadeau voor 21 diners 

Door het budget van alle vrienden binnen een vriendengroep samen te leggen, kun je tot een spectaculair 21 diner cadeau komen. Denk bijvoorbeeld aan een sieraad, waarvan een ketting en horloge goede voorbeelden zijn. Deze kun je laten graveren met de naam van de jarige, de naam van jullie vriendengroep of bijvoorbeeld de datum waarop het 21 diner georganiseerd werd. Houd er rekening mee dat een jarige mogelijk al een favoriete ketting of een dierbaar horloge heeft. In dat geval is het verstandig om naar een alternatief te zoeken. 

Mogelijk heeft de jarige zijn of haar rijbewijs nog niet behaald? Geef hem of haar rijlessen, de mogelijkheid om het theorie-examen te halen, enzovoorts. Iedere keer wanneer de jarige in de auto stapt, zal deze nog even aan jullie denken. 

21 diner cadeau voor vrouwen 

Leuke 21 diner cadeaus voor vrouwen zijn soms lastig te vinden! Heb je echter al gedacht aan een lekkere warme badjas? Ideaal wanneer de jarige regelmatig onder een kleedje op de bank ploft voor haar favoriete film of serie. Kies voor een badjas met een panterprint, wat goed in de smaak zal vallen bij de vriend van jullie vriendin! Ook een lekker geurtje doet het vaak goed bij vrouwen. 

Heeft jullie vriendin al veel geurtjes? In dat geval kan een mooi boek of bijvoorbeeld een smartwatch interessant zijn. Denk aan een Fitbit, welke niet meer kost dan een paar honderd euro. Steeds meer vrouwen houden hun dagelijkse activiteiten bij om fit en gezond te blijven. De Fitbit kan hen hierbij helpen. 

21 diner cadeau voor mannen 

Originele 21 diner cadeaus voor mannen vind je in verschillende soorten. Geef bijvoorbeeld een barglobe, waarin een vriend zijn mooiste drankflessen kan bewaren. Zeker wanneer iemand dol is op whisky komt dit 21 diner cadeau goed van pas. Vergelijkbaar met dit cadeau is een bierkaart van Nederland, waarbij iedere provincie gevuld kan worden met bierdopjes. Het is leuk om samen activiteiten door het land te organiseren en daarvan de bierdopjes aan de bierkaart toe te voegen. Zo wordt het kaart vol herinneringen! Net als bij 21 diner cadeaus voor vrouwen, is ook voor mannen een luchtje zeer geschikt als 21 diner kado.

Ook leuk: een pakket waarmee een vriend zelf bier kan brouwen! Op het moment dat het bier klaar is, nodigt hij jullie wellicht uit om nog eens terug te blikken op het onvergetelijke 21 diner. Zoek naar een pakket die meerdere keren gebruikt kan worden. Wellicht valt het brouwen van bier zo goed in de smaak, dat de jarige dit op een later moment nog eens wil doen. Er zijn verschillende basispakketten die meerdere keren gebruikt kunnen worden. Hierbij hoeven enkel de ingrediënten opnieuw te worden besteld. 

Andere goede 21 diner cadeau ideeën 

Naast de reeds beschreven 21 diner cadeaus zijn er nog tal van andere leuke ideeën te bedenken. Denk bijvoorbeeld ook aan gepersonaliseerd dekbedovertrek! Je kunt er een foto van jullie vriendengroep op laten drukken. Zo weet je zeker dat de jarige iedere nacht met een goed gevoel naar bed gaat. Of wat te denken van een pizza oven? Wie vindt het niet leuk om zelf pizza’s te maken! Vergelijkbaar met een pizza oven is een pizzarette, welke door steeds meer mensen gebruikt wordt. Het is een goed alternatief voor de kaasfondue of gourmetten.

Andere toffe 21 diner cadeau ideeën: 

  • Een historische wereldkaart op een schoolplaat
  • Vrolijke sokken met diverse patroontjes 
  • Een hamburgerpers om zelf de lekkerste burgers te maken 
  • Een luxe wijnset inclusief glazen 
  • Een hangmat voor in de tuin of op het balkon 
  • Een draadloze headset met noise cancelling om te kunnen studeren 

21 Diner zelf organiseren? Kijk eens bij deze partijen!

Ga jij zelf een 21 diner organiseren, dan wil je natuurlijk weten bij welke partijen je terecht kunt voor het drukwerk, de decoratie en aankleding, het diner en de organisatie, of wellicht het prachtige cadeau! Hieronder vind je een aantal van onze partners, bij wie je prima terecht kunt in jouw omgeving;

Diner & Organisatie: Landelijk

Diner & Organisatie: Utrecht e.o.

Diner & Organisatie: Overige

Decoratie & Aankleding

21 Diner Cadeau’s

Veelgestelde vragen over het 21 diner cadeau

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over het cadeau dat gegeven kan worden tijdens een 21 diner. Zit je zelf nog met vragen, of heb je wellicht tips voor anderen, laat deze achter in de reacties!

Waar vind ik leuke cadeaus voor een 21 diner?

Op onze pagina over 21 diner cadeaus vind je een overzicht van verschillende winkels die de leukste 21 diner cadeaus voor je hebben, die je gemakkelijk online kunt bestellen!

Hoe duur mag een 21 diner cadeau zijn?

De prijs of kosten van een 21 diner cadeau zijn bij iedereen anders. Je begrijpt dat niet iedereen hetzelfde te besteden heeft, dus ook de prijs die men wil betalen voor een 21 diner cadeau zijn afhankelijk van de groep. Overleg met je vriendengroep om te kijken wat zij doen of ga voor een leuk gezamenlijk cadeau!

Eén 21 diner cadeau of ieder voor zich?

Als vriendengroep kun je ervoor kiezen om niet allemaal een klein cadeau te geven, maar juist samen één groot cadeau. Vaak heeft de jarige hier meer aan en is het gemakkelijker om als groep aan een leuk cadeau te komen! Hebben jullie iets leuks in gedachte, maar kost het toch nog wat teveel? Overleg eens met de ouders, soms willen ook zij nog wel een handje helpen, mits het een goed cadeau is!

Waar kun je nog meer aan denken bij een 21 diner cadeau?

Vaak zie je dat de ouders meehelpen tijdens het 21 diner, zo kunnen zij voor het eten zorgen en het uitserveren hiervan. Daarom is het ook erg leuk om hen een klein presentje te geven, zoals bijvoorbeeld een flesje wijn of een bosje bloemen. Uiteraard is dit niet verplicht, maar wordt vaak wel als erg leuk ontvangen!

Wanneer geef je het 21 diner cadeau?

Wellicht het leukste moment om het 21 diner cadeau te geven, is tijdens de speech. Als je tijdens de speech het cadeau in het verhaal kunt verwerken, komt dat extra leuk over en kunnen jullie daarna aan het diner beginnen!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 juni 2024 om 23:28.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud