Studiegids » Studieverenigingen » Transito

Transito

Transito is de studievereniging speciaal opgericht voor de Master Urban, Port and Transport Economics. Onze leden hebben specifieke interesses in de richtingen van logistiek, stadsplanning en alles wat daar tussenin zit. Hierdoor kunnen wij hele toepasbare evenementen bieden aan onze leden. Transito probeert de studenten naast hun studie klaar te stomen voor de toekomst door ze in contact te brengen met interessante bedrijven. Buiten dat, is er natuurlijk ook ruimte voor sociale activiteiten. Zo kun je nog optimaal van je laatste studiejaar genieten met mensen die dezelfde interesses hebben als jij!

Informatie over Transito

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Transito. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:03-04-1989
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Master Urban, Port & Transport Economics
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Tinbergen Building H16-08
Stad:Rotterdam
Prijs contributie:12.5

Geschiedenis

Transito is officieel ingeschreven op 3 april 1989 bij de Kamer van Koophandel. De naam van de master die Transito bedient is wat veranderd over de tijd heen, maar is altijd in de richting geweest van economie toegepast op transport en vervoer. Transito heeft over de tijd een nauwe band gecreëerd met de Department of Urban, Port and Transport Economics waarin meerdere docenten verbonden zijn met de Master.

Activiteiten

Transito organiseert door het jaar heen meerdere tripjes naar bijvoorbeeld de haven van Rotterdam en Schiphol Airport. Met deze tripjes kun je een kijkje nemen binnen in het bedrijf en zul je meer inzichten krijgen over hoe zo’n haven of vliegveld in elkaar zit. Buiten deze dagtripjes, organiseert Transito ook ieder jaar een Study Trip. Waarbij wij 10 dagen een bezoek brengen aan landen zoals Taiwan, Maleisië of Vietnam. Op deze study trip zullen bezoeken worden afgelegd aan studiegerelateerde bedrijven, de Nederlandse Ambassade en ontmoeten wij studenten die de zelfde specialisatie studeren in betreffend land.

Transito organiseert ook inhousdays en een recruitment afternoon. Hierbij kun je kennis maken met een specifiek bedrijf gerelateerd aan je studie. Via deze evenementen heb je de mogelijkheid om te netwerken en kun je eventueel je toekomstig baan of stage vinden. Een mooie kans om goed voorbereid te zijn voor je leven na je studie!

En om ook de gezelligheid te waarborgen tijdens je studie, zorgen wij ook voor borrels en andere activiteiten zoals schaatsen, BBQ’en en een introductieweekend naar Antwerpen. Deze evenementen zijn er om je medestudenten te leren kennen die dezelfde interesses delen als jij. Zo kun je op een leuke manier je (waarschijnlijk) laatste jaar van je studie doorbrengen en maak je nieuwe vrienden!

Missie & Visie

Transito wil ervoor zorgen dat de studenten in de master Urban, Port & Transport Economics een goed beeld krijgen van de specialisatie waarin zij na hun studie werkzaam kunnen zijn. Transito wil de studenten met zoveel mogelijk bedrijven contact laten komen, zodat zij weten wat hun mogelijkheden zijn. Ook willen wij de studenten extra inzichten geven naast hun studie, door ook daadwerkelijk bezoeken te leveren aan de bedrijven en havens.

1 Reactie

Klik hier om te reageren


  • Goededag, ik volgde jaren geleden deze studie. Maar ik zie dat ik nog steeds contributie betaal van €12,50. Hoe kan ik dit opzeggen?

Deze pagina is het laatst bewerkt op 8 februari 2020 om 17:39.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud