Studiegids » Studieverenigingen » Sodalicium Classicum Noviomagense

Sodalicium Classicum Noviomagense

Het Sodalicium Classicum Noviomagense (verkort: Soda) is dé studievereniging voor studenten Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. We organiseren zowel studiegerelateerde als niet-studiegerelateerde activiteiten, zoals lezingenmiddagen, borrels, tipuurtjes voor tentamens en een kerstgala. We zijn een zeer actieve vereniging en hebben bijna elke week minstens één activiteit. De vereniging heeft veel commissies, die bijvoorbeeld het verenigingsblad publiceren, een reis organiseren of een toneelstuk produceren.

Informatie over Sodalicium Classicum Noviomagense

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Sodalicium Classicum Noviomagense. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:26 februari 1929
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Radboud Universiteit,
Aantal leden/contribuanten:120
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Café van Ouds
Bestuur / kantoorlocatie:Erasmusplein 1, kamer E12.07
Stad:Nijmegen

Geschiedenis

Na de oprichting van de (toen nog) Katholieke Universiteit Nijmegen in 1923, groeide de sectie Klassieke Talen binnen de Letterenfaculteit zeer snel in het aantal studenten. Op aanraden van professor F.J. de Waele in 1928 werd er door de studenten besloten om een vereniging op te richten die hun belangen zou behartigen. De vereniging werd opgericht op 26 februari 1929, en is daarmee de oudste studievereniging van Nijmegen.

Activiteiten

De vereniging zorgt voor een goede dosis gezelligheid in het leven van de Nijmeegse classici. De vereniging organiseert allerlei activiteiten: lezingen, borrels, gala’s, boekenmarkten, sportactiviteiten en feesten. Deze activiteiten hebben vaak een klassiek tintje. Daarnaast wordt er elk jaar door de vereniging een reis georganiseerd, zoals de afgelopen paar jaren naar Berlijn, Griekenland, Istanbul, Lissabon, Andalusië en Boedapest. Ieder jaar weer wordt ook een klassiek getint stuk ten tonele gebracht.

Missie & Visie

De vereniging draagt zorg voor de belangen van de studenten Griekse en Latijnse Taal en Cultuur en verzorgt daarnaast veel activiteiten en gezelligheid voor de studenten.

1 Reactie

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 4 maart 2020 om 13:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud