Studiegids » Studie & Studenten Nieuws » Willemsen- De Koning: bijbaan in zorgvervoer is meer dan alleen rijden, je maakt echt verschil
Studie & Studenten Nieuws

Willemsen- De Koning: bijbaan in zorgvervoer is meer dan alleen rijden, je maakt echt verschil

Student werkzaam binnen zorgvervoer

Veel studenten hebben een (bij)baan om hun studie te bekostigen, maar vinden vaak werk dat weinig betekenisvol is. Marc Bolderman, directeur van Willemsen-De Koning, stelt dat zijn bedrijf deze studenten een unieke kans biedt. 

Bolderman: “Bij ons doe je iets wat er echt toe doet. Je helpt kwetsbare groepen, van kinderen met een beperking tot ouderen, hun zelfstandigheid en welzijn te behouden. Dit werk biedt de mogelijkheid om een positieve impact te maken en waardevolle vaardigheden op te doen, vooral voor studenten met een interesse in zorg en psychologie.”

Vertrouwd gezicht

Willemsen- De Koning is een mobiliteitsbedrijf dat gespecialiseerd is in verschillende vormen van personenvervoer, waaronder zorgvervoer, leerlingenvervoer en openbaar vervoer.  Marc Bolderman: “We zien dat veel studenten in de horeca of bezorgdiensten terechtkomen. Dat zijn prima banen, maar bij ons ben je niet zomaar iemand die een bestelling aflevert, je bent een belangrijk onderdeel in het leven van mensen die afhankelijk zijn van onze diensten. Je helpt ze bij het behouden van hun zelfstandigheid en welzijn. Het is meer dan alleen een ritje; je biedt een luisterend oor en een helpende hand, en wordt een vertrouwd gezicht.”

Grote verantwoordelijkheid

Het klinkt misschien als een grote verantwoordelijkheid, en dat is het ook,” stelt Bolderman. “Je vervoert kwetsbare groepen, van ouderen tot kinderen met een beperking. Stiptheid is daarbij essentieel, want onze passagiers rekenen op ons. Maar die verantwoordelijkheid geeft de baan ook veel betekenis. Studenten die op zoek zijn naar meer dan alleen geld, kunnen bij ons heel veel mensen helpen.”

Welke eigenschappen moet je als student hebben?

Naast rijvaardigheid zijn empathie en sociale vaardigheden essentieel,” vertelt de directeur van Willemsen- De Koning. “Je bent vaak een luisterend oor of helpende hand voor de passagiers. Je moet goed kunnen inschatten hoe je met verschillende soorten mensen omgaat. Elk kind is anders, de ene leerling heeft een lichamelijke beperking, de ander heeft bijvoorbeeld autisme. Daarom leiden we onze chauffeurs in het leerlingenvervoer hier speciaal voor op. In onze chauffeurs zoeken we dan ook een combinatie van professionaliteit en oprechte betrokkenheid. We willen dat onze passagiers zich op hun gemak voelen.”

Voor welke studies is een (bij)baan bij Willemsen- De Koning een goede aanvulling?

“Een studie psychologie of een opleiding in de zorg sluit goed aan. Je doet ervaring op in de omgang met diverse doelgroepen, leert communiceren met mensen met verschillende achtergronden en behoeftes. Dat is enorm waardevol voor je toekomstige carrière.” Bolderman vult aan:  “Je leert omgaan met verschillende situaties en ontwikkelt je communicatieve vaardigheden, wat nuttig is voor iedereen die wil werken met kwetsbare groepen.”

Willemsen- De Koning is gebouwd op duurzame relaties, wat betekent dit?

“We zijn trots op onze duurzame aanpak, niet alleen in onze voertuigen, maar ook in hoe we met onze medewerkers omgaan. We willen dat onze chauffeurs, ook de studenten, zich onderdeel voelen van het team.” Bolderman gaat verder: “We bieden stabiele, voorspelbare werktijden, wat belangrijk is voor studenten die studie en werk moeten combineren. Bovendien proberen we bij Willemsen-De Koning de sfeer van een familiebedrijf te behouden. We investeren in onze chauffeurs, bieden een stabiele werkomgeving en creëren een inclusieve sfeer waar iedereen zich gewaardeerd voelt. Onze chauffeurs rijden met name elektrische voertuigen, waarmee we onze ecologische voetafdruk verkleinen.”

Tips voor studenten die willen werken bij Willemsen-De Koning?

“Wees je bewust van de verantwoordelijkheid, maar ook van de voldoening die het geeft om een verschil te maken. Toon initiatief, wees betrokken bij onze passagiers en laat zien dat je gemotiveerd bent om te leren.”

Foto van Tanja de Jong

Geplaatst door Tanja de Jong

Tanja is onze educatie specialist. Zij weet alles over de mogelijkheden binnen de educatieve wereld. En mocht ze iets niet weten, zoekt ze het met veel plezier voor je op! Daarnaast is Tanja verantwoordelijk voor het onderhouden van onze contacten met bijv. de studie-instellingen, studentenverenigingen en onze andere samenwerkingspartners. Neem gerust contact met haar op, als je denkt dat zij je ergens bij kan helpen!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 8 juli 2024 om 15:13.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud