Studiegids » Studie & Studenten Nieuws » Welke 5 technische opleidingen zijn ‘hot’?
Studie & Studenten Nieuws

Welke 5 technische opleidingen zijn ‘hot’?

internationale studenten

Wil je een technische opleiding volgen? Kies dan één van deze vijf! Deze opleidingen zijn momenteel ‘hot’ en er wordt veel vraag naar. Of je nu kiest voor elektrotechniek, werktuigbouwkunde of iets heel anders: met een technische opleiding heb je altijd een mooie toekomst in handen. Op deze manier kun je namelijk aan het werk in allerlei verschillende branches.

Een opleiding in elektrotechniek

In de eerste plaats is er elektrotechniek. Dit is een technische opleiding waarin je alles leert over het ontwerpen, installeren en onderhouden van elektrische systemen. Je kunt hierbij denken aan systemen in huizen, gebouwen of industriële installaties. Het voordeel van opleidingen elektrotechniek is dat je na het behalen van je diploma direct aan de slag kunt. Daardoor heb je geen stress over het vinden van een baan.

Werktuigbouwkunde opleidingen

Werktuigbouwkunde is een andere technische opleiding die momenteel ‘hot’ is. In deze opleiding leer je alles over machines, constructies en productietechnieken. Je gaat hierin ook nog eens dieper in op de wiskundige en fysische principes die hierachter zitten. Deze kennis komt goed van pas als je later in een bedrijf wilt gaan werken waar veel technologie wordt gebruikt.

De opleiding civiele techniek

Ook de opleiding civiele techniek is momenteel erg in trek. In deze opleiding leer je alles over bouwkundige constructies en ontwerpen. Je gaat hierbij onder andere aan de slag met het maken van berekeningen en het uitvoeren van experimenten. Civiele techniek is een brede opleiding, waardoor je na het afronden ervan in verschillende branches terecht kunt komen.

Informatica opleidingen

Qua vakken lijkt informatica misschien niet heel erg technisch, maar toch is het dat wel. Als je deze opleiding volgt, leer je namelijk alles over computersystemen en informatiesystemen. Je gaat hierin ook dieper in op de werking van hardware en software. Informatica is dan ook een zeer veelzijdige opleiding die je voorbereidt op een baan in verschillende branches. Een bijkomend voordeel is dat je na het volgen van een informatica opleiding vrijwel overal ter wereld aan de slag kunt. Je hebt enkel een internetverbinding nodig om bijvoorbeeld te coderen.

AI opleidingen

Tot slot zijn er de opleidingen die gericht zijn op artificial intelligence (AI). In deze opleidingen leer je alles over het ontwikkelen, bouwen en gebruiken van computerprogramma’s die kunnen leren. AI is een breed vakgebied waar veel vraag naar is. Daardoor kun je met een diploma in AI in verschillende branches terechtkomen.

Al met al zijn er dus genoeg technische opleidingen waar je momenteel voor kunt kiezen. Wil je graag aan de slag in een bepaalde sector? Kies dan voor een opleiding die hierbij past. Zo weet je zeker dat je later aan het werk kunt in jouw droombaan.

Foto van Tanja de Jong

Geplaatst door Tanja de Jong

Tanja is onze educatie specialist. Zij weet alles over de mogelijkheden binnen de educatieve wereld. En mocht ze iets niet weten, zoekt ze het met veel plezier voor je op! Daarnaast is Tanja verantwoordelijk voor het onderhouden van onze contacten met bijv. de studie-instellingen, studentenverenigingen en onze andere samenwerkingspartners. Neem gerust contact met haar op, als je denkt dat zij je ergens bij kan helpen!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 29 september 2022 om 13:11.

Bronnen: geen

Skip to content