Studiegids » Studie & Studenten Nieuws » Volg een SEO cursus tijdens je studie om bij te verdienen
Studie & Studenten Nieuws

Volg een SEO cursus tijdens je studie om bij te verdienen

studenten financiën

Als student kan het soms best lastig zijn om rond te komen aan het eind van de maand; je collegegeld, de kosten voor de huur van je studentenkamer en de lange nachten met vrienden maken dat je spaarpot steeds lichter wordt. Een goede reden om op zoek te gaan naar een leuke bijbaan! Niet iedereen heeft affiniteit met de horeca of supermarkt, daarbij ben je als student vaak al snel te oud voor het vullen van vakken. Een goed alternatief is een eigen bedrijf starten, in de online marketing. Steeds meer studenten kiezen hiervoor! Aan de basis van zo’n eigen bedrijf ligt een SEO cursus, welke je eenvoudig online volgt naast je studie. 

Professionele SEO cursus van een ervaringsdeskundige 

Een SEO cursus gemaakt door een ervaren SEO-specialist geeft je een inkijkje in de wondere wereld van zoekmachines, backlinks en on-page optimalisatie. Nadat je de cursus afgerond hebt, heb je voor jezelf een goed beeld ontwikkeld van de wijze waarop jij een website naar de bovenste posities in de zoekmachine kunt loodsen. Voor bedrijven is dit steeds belangrijker, daar het aantal concurrenten op het internet groeit. Hoe blijf je de concurrentie voor als bedrijf? Op welke manier weten klanten buiten je bestaande klantenkring je goed te vinden? Het zijn antwoorden die jij straks beantwoordt! 

SEO vaak iets heel anders dan men studeert 

Niet alleen is het ontzettend leuk om een eigen bedrijf te starten tijdens je studie en op die manier geld te verdienen. Ook is SEO een onderwerp wat vaak niet behandeld wordt tijdens studies op de hogeschool of universiteit. Het kan een goede afwisseling zijn op je studie psychologie, rechten of bijvoorbeeld verpleegkunde. Nadat je de SEO cursus gevolgd hebt, beschik je over een goede basis. Dat wil echter niet zeggen, dat bedrijven direct om je staan te springen. Je hebt meer nodig! Om deze reden wordt een populaire cursus van SEO-specialist Ralf van Veen aangeboden in combinatie met verschillende SEO-tools en handige checklists. Ze helpen je de opgedane kennis in de praktijk te brengen en daarmee van waarde te zijn voor je klanten.

Eigen bedrijf starten als student 

Het starten van een eigen bedrijf als student is heel eenvoudig. Maak een afspraak bij de Kamer van Koophandel-vestiging in jouw regio en beschrijf welke dienstverlening jij je klanten wil bieden. Houd er rekening mee dat je ieder kwartaal belastingaangifte moet doen. Mogelijk kom je onder die verplichting uit, wanneer je gebruik maakt van de KOR-regeling. Op de website van de fiscus lees je er meer over.

Studenten starten massaal met een eigen webshop 

Naast de studenten die zich met hun bedrijf richten op het bieden van ondersteuning bij zoekmachineoptimalisatie, zijn ook veel studenten de afgelopen jaren gestart met een eigen webshop. Zij proberen producten goedkoop in te kopen en deze vervolgens met marge te verkopen. Wellicht kun je deze studenten van dienst zijn, door hen te helpen beter te presteren in de zoekmachine. Op naar je eerste klanten!

Foto van Klaas Koopman

Geplaatst door Klaas Koopman

Klaas Koopman is onze in-house online marketeer met jarenlange ervaring in zoekmachine optimalisatie en affiliate marketing. Hij is tevens degene die Studiegids.nl in goede banen probeert te leiden. Mocht je vragen hebben omtrent Studiegids.nl of wellicht heb je interesse in een samenwerking? Neem dan eens contact op met Klaas Koopman!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 12 april 2022 om 15:51.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud