Studiegids » Studie & Studenten Nieuws » Tip: overweeg ook eens een studie die bij deze minder bekende banen past!
Studie & Studenten Nieuws

Tip: overweeg ook eens een studie die bij deze minder bekende banen past!

kennisdeling

Veel mensen kiezen ervoor om een algemene opleiding te volgen. Denk dan bijvoorbeeld aan een studie rechten of bedrijfskunde. Het voordeel hiermee is dat je gekwalificeerd bent voor algemene beroepen. Echter zijn er ook minder bekend studies die interessant zijn om te volgen. Met deze soort opleidingen kun je immers minder bekende banen volgen die verrassend leuk kunnen zijn om te hebben. Ben jij benieuwd welke banen en studies dit zijn? In deze blog leer je hier meer over.

Corporate Improvement Manager

In de eerste plaats kun je ervoor kiezen om een Corporate Improvement Manager te worden. Met dit beroep ligt je focus op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen in ondernemingen. Dit is een minder bekende baan, maar zeker eentje die uitdagend is. Je gaat immers allerlei aspecten van een onderneming onder de loep nemen, waardoor je met elke branche binnen een bedrijf goed contact hebt. Via een platform als MyCademy.com kun je jezelf voorbereiden op een beroep als deze. De kennisdeling die je op een platform als deze tegenkomt, zal je zeker helpen met het vinden van een baan in deze functie.

Location Scouter

Ten tweede kun je ervoor kiezen om een Location Scouter te worden. In dit beroep ga je op zoek naar de ideale plek voor het nieuwe bedrijfsgebouw van je werkgever. Dit is een belangrijke taak, aangezien de juiste locatie van het pand een groot verschil kan maken voor de onderneming. Je gaat dan ook allerlei factoren meewegen tijdens je zoektocht, waardoor je uiteindelijk met een goed advies komt. Ook met deze baan kun je via een online leerplatform de juiste studie en accreditatie volgen.

Ethische hacker

Tot slot kun je ook ervoor kiezen om een Ethische hacker te worden. In dit beroep ga je aan de slag met het testen van de beveiliging van bedrijven. Je gaat dan namelijk proberen in te breken in het systeem, maar wel met de bedoeling om eventuele lekken te ontdekken. Op deze manier kan een bedrijf zijn beveiliging aanpassen, zodat het niet meer zo makkelijk gehackt kan worden. Qua studie kun je ervoor kiezen om informatica te gaan studeren, aangezien dit een goede basis is voor het uitoefenen van dit beroep.

Al met al zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden, waarbij sommige wegen minder bekend zijn dan anderen. Nu je weet welke minder bekende banen via een studie te doen zijn, kun je zelf bepalen of je een carrière in een van deze richtingen als een rooskleurige toekomst voor jezelf ziet. Wij wensen je in ieder geval alvast veel succes met het vinden van een baan en studie waar je enthousiast van wordt.

Foto van Tanja de Jong

Geplaatst door Tanja de Jong

Tanja is onze educatie specialist. Zij weet alles over de mogelijkheden binnen de educatieve wereld. En mocht ze iets niet weten, zoekt ze het met veel plezier voor je op! Daarnaast is Tanja verantwoordelijk voor het onderhouden van onze contacten met bijv. de studie-instellingen, studentenverenigingen en onze andere samenwerkingspartners. Neem gerust contact met haar op, als je denkt dat zij je ergens bij kan helpen!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 oktober 2022 om 10:31.

Bronnen: geen

Skip to content