Studiegids » Studie & Studenten Nieuws » Met deze studies bewijs je de samenleving een dienst
Studie & Studenten Nieuws

Met deze studies bewijs je de samenleving een dienst

internationale studenten

Je bent vast nieuwsgierig naar hoe jouw studiekeuze een verschil kan maken in de wereld, toch? Bepaalde studierichtingen hebben een directe impact op onze samenleving en kunnen het alledaagse leven positief beïnvloeden. Wil je meer over dit onderwerp weten? Laten we eens kijken welke opleidingen niet alleen jouw horizon verbreden, maar ook de samenleving een handje helpen.

Mbo zorg en welzijn niveau 4

In de eerste plaats zal een mbo zorg en welzijn niveau 4 opleiding een uitstekende keuze zijn als je de samenleving een grote dienst wil bewijzen. Gedurende deze studie leer je over allerlei manieren waarop je voor andere mensen kunt zorgen. Veel mensen kiezen uiteindelijk voor een carrière in sectoren waar een groot tekort aan personeel heerst, zoals de kinderopvang of verpleging, waardoor maatschappelijke problemen op den duur beter worden aangepakt.

Pabo

Ben je gepassioneerd over onderwijs en zie je jezelf kinderen helpen groeien en bloeien? Nou, dan is de Pabo echt iets voor jou. Op de Pabo, oftewel de lerarenopleiding basisonderwijs, stoom je jezelf klaar om de leerkrachten van de toekomst te worden. Je duikt diep in pedagogische vaardigheden, didactiek en natuurlijk een heleboel kennis over allerlei vakgebieden. Van rekenen tot geschiedenis; je wordt de gids die kinderen door hun eerste schooljaren heen loodst.

Maatschappelijk werker

Als maatschappelijk werker sta je midden in de samenleving en ben je een echte steunpilaar voor mensen die het even niet meer weten. Deze opleiding leert je hoe je individuen en groepen kunt begeleiden die te maken hebben met persoonlijke, sociale of maatschappelijke problemen. Dat klinkt misschien zwaar, maar is ongelooflijk belonend. Je krijgt de tools om mensen te empoweren zodat ze zelf de controle over hun leven terug kunnen pakken.

Openbare dienstverlening

Ben je iemand die graag klaarstaat voor anderen en een bijdrage wil leveren aan de maatschappij? Openbare dienstverlening kan dan jouw roeping zijn. Hier ben jij de spil in het web die ervoor zorgt dat de maatschappij op rolletjes loopt. Denk jij bij jezelf, ‘ja, ik wil die persoon zijn die opstaat als anderen hulp nodig hebben’? Dan past een baan binnen de openbare dienstverlening vast bij je!

Milieukunde

Wist je dat de wereld eigenlijk in jouw handen ligt als je kiest voor milieukunde? Het is zo’n krachtig gevoel om te weten dat elke kleine stap die jij doet, een groot verschil kan maken voor onze planeet. Nu, meer dan ooit, hebben we deskundigen nodig die ons helpen de aarde te beschermen en te herstellen. Je leert hierbij niet alleen over de uitdagingen waar de mensheid voor staat zoals klimaatverandering en vervuiling; je ontdekt ook hoe je oplossingen kunt bedenken en implementeren die echt zoden aan de dijk zetten.

Foto van Tanja de Jong

Geplaatst door Tanja de Jong

Tanja is onze educatie specialist. Zij weet alles over de mogelijkheden binnen de educatieve wereld. En mocht ze iets niet weten, zoekt ze het met veel plezier voor je op! Daarnaast is Tanja verantwoordelijk voor het onderhouden van onze contacten met bijv. de studie-instellingen, studentenverenigingen en onze andere samenwerkingspartners. Neem gerust contact met haar op, als je denkt dat zij je ergens bij kan helpen!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 13 februari 2024 om 16:42.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud