Studiegids » Studie & Studenten Nieuws » Internationaal toeristisch management wederom uitgeroepen tot beste opleiding
Studie & Studenten Nieuws

Internationaal toeristisch management wederom uitgeroepen tot beste opleiding

internationaal-toeristisch-management

In de Keuzegids voor het hbo worden jaarlijks meer dan duizend verschillende opleidingen binnen Nederland met elkaar vergeleken. Ook de diverse hbo toerisme-opleidingen die door Nederlandse onderwijsinstellingen worden aangeboden zijn hierin meegenomen. Voor het negende jaar op rij is de hbo-opleiding Internationaal toeristisch management (ITM) van Tio als winnaar uit de bus gekomen. De opleiding is divers, docenten hebben een hoog niveau en studenten zijn tevreden over het onderwijs dat zij krijgen. Het is een knappe en opvallende prestatie dat deze opleiding de titel voor het negende jaar op rij heeft weten te winnen. 

Verschillende factoren spelen een rol bij de Keuzegids 

Keuzegids beoordeelt de verschillende opleidingen op basis van uiteenlopende factoren. Zo wordt onder meer gekeken naar toelatingseisen, naar de kansen die studenten hebben na het afronden van deze opleidingen, beoordelingen van studenten en beoordelingen van externe onderwijsexperts. Een van de studenten van deze opleiding geeft aan: “De wereld leren kennen vind ik geweldig, en dat kan dankzij Tio. Het internationale aspect was voor mij een belangrijke reden om voor deze opleiding te kiezen.” Onder meer de kleinschaligheid van deze opleiding wordt als een positief punt gezien door studenten. 

Tio onderscheidt zich op verschillende punten 

Het is niet voor niets dat Tio de prijs voor het negende jaar op rij heeft weten te winnen. Naast de kleinschaligheid van deze opleiding, biedt het onderwijsinstituut mogelijkheden om de opleiding versneld af te ronden. Daarbij is de kans op een baan na afloop van deze studie relatief groot. Consumenten boeken hun reis steeds vaker online, waardoor de vraag naar experts in dit vakgebied groter wordt. Ook zoeken consumenten naar een compleet pakket. Dit omvat veel meer dan de reis en accommodatie alleen! Ze willen evenementen kunnen bezoeken, gebieden verkennen met een lokale gids, enzovoorts. Als afgestudeerde toerisme-student speel je hierin een belangrijke rol. 

Van reizen een beroep maken met Internationaal Toerisme

De opleiding Internationaal toeristisch management biedt studenten de mogelijkheid om van het reizen van hun beroep te maken. Tijdens de opleiding leer je hoe je reizen samen kunt stellen, hoe je deze reizen inkoopt en vervolgens aan de man brengt bij consumenten, enzovoorts. Leuk aan deze opleiding is de mogelijkheid om wereldwijd nieuwe contacten op te doen. Des te groter je netwerk immers is, des te makkelijker wordt ook het inkopen van de reizen. Na het afronden van deze toerisme-opleiding hebben studenten verschillende mogelijkheden. Beroepen die vaak beoefend worden door mensen met een toeristische achtergrond zijn beroepen als productmanager, eventmanager en reisadviseur. Ook werken als citymarketeer is geliefd onder afgestudeerde studenten.
Lees hier meer over mogelijke beroepen na je toerisme opleiding  je studie kunt doen.

Foto van Klaas Koopman

Geplaatst door Klaas Koopman

Klaas Koopman is onze in-house online marketeer met jarenlange ervaring in zoekmachine optimalisatie en affiliate marketing. Hij is tevens degene die Studiegids.nl in goede banen probeert te leiden. Mocht je vragen hebben omtrent Studiegids.nl of wellicht heb je interesse in een samenwerking? Neem dan eens contact op met Klaas Koopman!

1 Reactie

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 2 juli 2020 om 18:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud