Studiegids » Studie & Studenten Nieuws » Deze vier studies zijn handig voor de arbeidsmarkt
Studie & Studenten Nieuws

Deze vier studies zijn handig voor de arbeidsmarkt

betalen met geld hand

Wil je graag weten welke studies er momenteel handig zijn op de arbeidsmarkt? Of ben je nog aan het twijfelen welke studie je wilt gaan volgen en wil je graag meer informatie over een bepaald studiegebied? Dan zijn deze vier studies die we voor je hebben uitgelicht, zeker interessant om te lezen. Zo kom je alles te weten over de huidige arbeidsmarkt en wat er van belang is om hier succesvol in te zijn.

Er liggen volop kansen met een multimedia studie

In de eerste plaats is een multimedia studie handig. Dit komt doordat je met deze studie allerlei vaardigheden leert op het gebied van video, tekst en geluid. Hoe maak je eigen website? Ook dit leer je met deze studie. Zo leer je niet alleen het programmeren van websites, maar ook hoe je een website optimaal kan inrichten voor gebruikers en voor zoekmachines. Dit is dus zeer handig wanneer je een eigen bedrijf hebt of eigen klanten wilt vinden.

Bedrijfskundige studies

Als tweede studie is een bedrijfskundige studie ook zeer interessant. Dit komt doordat je met deze studie alles leert over het runnen van een bedrijf. Van marketing tot sales en van boekhouding tot aan het opzetten van een personeelsbeleid. Zo weet je precies wat er komt kijken bij het runnen van een bedrijf en kan je hierdoor makkelijker beslissingen nemen wanneer je dit in de praktijk gaat toepassen.

Econometrie

Tevens is een studie in de econometrie ook zeer bruikbaar op de huidige arbeidsmarkt. Dit komt doordat je met deze studie leert hoe je economische modellen kan toepassen op allerlei verschillende data. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je markttrends kan voorspellen of hoe je bepaalde veranderingen in de samenleving kan duiden aan de hand van cijfers en statistieken. Mensen met een baan in dit vakgebied beginnen vaak met een hoog salaris en vinden dus ook binnen mum van tijd een baan.

Social media studies

Tot slot is een studie op het gebied van social media ook zeker interessant. Dit komt doordat social media steeds belangrijker wordt in onze maatschappij. Zo leer je met deze studie hoe je social media optimaal kan inzetten voor jouw bedrijf of organisatie. Je leert hoe je een succesvolle social media campagne opzet en wat er komt kijken bij het runnen van een social media account. Dit is dus zeer handig wanneer je in de toekomst wilt gaan werken met social media.

Al met al zijn er dus volop studiekeuzes die handig zijn voor de huidige arbeidsmarkt. Door van deze studies gebruik te maken, weet je precies wat er onder andere komt kijken bij het runnen van een bedrijf of hoe je social media optimaal kan inzetten.

Foto van Tanja de Jong

Geplaatst door Tanja de Jong

Tanja is onze educatie specialist. Zij weet alles over de mogelijkheden binnen de educatieve wereld. En mocht ze iets niet weten, zoekt ze het met veel plezier voor je op! Daarnaast is Tanja verantwoordelijk voor het onderhouden van onze contacten met bijv. de studie-instellingen, studentenverenigingen en onze andere samenwerkingspartners. Neem gerust contact met haar op, als je denkt dat zij je ergens bij kan helpen!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 29 september 2022 om 13:09.

Bronnen: geen

Skip to content