Studiegids » Studie & Studenten Nieuws » Het coronavirus krijgen van uitwisselingsstudenten?
Studie & Studenten Nieuws

Het coronavirus krijgen van uitwisselingsstudenten?

uitwisselingsstudenten

Zoals je wellicht weet zit het nieuwe semester er weer aan te komen. Maar niet iedereen blijft studeren in zijn of haar eigen land en zul je dus weer (nieuwe) uitwisselingsstudenten tegenkomen op jouw hogeschool of universiteit.

Zo meldt BlikOpNieuws dat er alleen in Groningen al een kleine duizend uitwisselingsstudenten komen om hier te studeren. Dit betekent natuurlijk niet gelijk dat zij het virus met zich meebrengen, maar verhoogt wel de kans hierop. En laten nou net de meest populaire landen voor een uitwisselingsprogramma ook de landen zijn waar de virus zich voornamelijk verspreidt.

Dylan Gerding, fractievoorzitter bij Universiteitsraadpartij De Vrije Student, geeft aan dat er te weinig proactief gehandeld wordt vanuit de onderwijsinstellingen. De informatie die de studenten krijgen is nu nog voornamelijk via Nestor (bijv. bij RUG) te verkrijgen en blijkt erg gering.

Recent was op het nieuws nog wel te zien dat een flink aantal van de uitwisselingsprogramma’s momenteel zijn stopgezet richting de risicolanden. Vanuit de studenten wordt koel en rustig gereageerd, zij begrijpen de situatie gelukkig en dat dit ook voor eigen bestwil de betere optie is.

Ga jij op uitwisselingsprogramma en heb je al nagedacht over de mogelijke problemen die je daar tegen kunt komen? Of heb je hier wellicht vragen over? Laat het ons weten in de reacties!

Foto van Klaas Koopman

Geplaatst door Klaas Koopman

Klaas Koopman is onze in-house online marketeer met jarenlange ervaring in zoekmachine optimalisatie en affiliate marketing. Hij is tevens degene die Studiegids.nl in goede banen probeert te leiden. Mocht je vragen hebben omtrent Studiegids.nl of wellicht heb je interesse in een samenwerking? Neem dan eens contact op met Klaas Koopman!

2 Reacties

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 maart 2020 om 14:21.

Bronnen: "Veel studenten vrezen coronavirus om uitwisseling",

Ga naar de inhoud