Studiegids » Studie & Studenten Nieuws » Coronavirus; impact op voortgang studie!
Studie & Studenten Nieuws

Coronavirus; impact op voortgang studie!

corona

We ontkomen er niet aan, het coronavirus. Je ziet het overal op het nieuws, op elke website en zelfs via je telefoon, het COVID-19 virus is hét nieuwsitem van de afgelopen week en wellicht zelfs komende tijd.

Hierdoor zijn er ook vele studenten en ouders die zich afvragen; wat voor impact heeft het coronavirus op de studie van mij (of mijn kind). We hebben verscheidene mails mogen ontvangen van zowel studenten en ouders. Om dit goed te beantwoorden zijn we hiervoor in gesprek gegaan met een aantal scholen en instellingen.

Bij de meeste instellingen werden wij doorgestuurd naar een bepaalde pagina, waar je de informatie kunt vinden die vanuit de school of instelling wordt medegedeeld. Omdat de maatregelen tegen het coronavirus meerdere malen kan veranderen, is het handig van de instellingen dat zij hier één specifieke locatie voor hebben.

Waar kun je terecht met vragen?

Wil jij graag weten waar jij terecht kunt met vragen omtrent de impact van het coronavirus op jouw studievoortgang? Kijk dan hieronder bij de instelling naar keuze.

OnderwijsinstellingenE-mailadresPagina
Hogeschool van Amsterdamcoronainfo@hva.nllink
Saxionlink
Vrije Universiteitlink
Artez – Hogeschool voor de kunstenlink
Maastricht Universitylink
Universiteit Leidencorona@leidenuniv.nllink
Hogeschool Rotterdamlink
Erasmus University Rotterdamlink
Universiteit Utrechtcoronavirus@uu.nllink
TU Delftlink
Breda University of Applied Scienceslink
Hanzehogeschool Groningencorona@org.hanze.nllink
HKUlink
Amsterdam School of Real Estatelink
TMO Fashion Business Schoollink
Radboud Universiteitlink
Rijksuniversiteit Groningenlink

TU/e en corona;

Onderstaand is het bericht dat wij kregen van Technische Universiteit Eindhoven;

“Our primary goal is to ensure as best as we can that our students and staff stay safe.
Our secondary goal is to ensure that we can continue our education and research. To achieve this we are hard at work to provide off-campus education via online learning and other means. We are actively trying to find solutions for and with our students to prevent delays in their study.

Regarding your questions, it is important to us that we have just one version of the measures and decisions taken online. That is why we cannot provide you with a list of answers to your questions, these might be outdated by the time you publish them and could cause more confusion than it solves.

To keep everyone informed we have opened a public webpage that will be updated daily to make sure the information is correct, you can find this page at tue.nl/corona. In addition to this we will e-mail all employees and students with updates for as long as necessary. You can also still reach us with any questions you have regarding our programs, studying in Eindhoven and whatever else you’d like to know, contact details are on tue.nl/corona.”

Universiteit Utrecht en corona;

Onderstaand bericht hebben wij gekregen van Universiteit Utrecht, als reactie op een aantal van de veelgestelde vragen;

Wat gebeurt er als ik aan het eind van dit schooljaar niet het benodigde aantal studiepunten heb gehaald?

“Bij studenten zijn er veel vragen over hoe we de komende tijd zullen omgaan met bijvoorbeeld het BSA en eventuele studievertraging. DE VSNU werkt aan een landelijke regeling die erop gericht is dat studenten zo weinig mogelijk benadeeld worden door de huidige corona-maatregelen. We verwachten hierover binnenkort nadere informatie te kunnen geven. Houd hiervoor goed deze website (https://www.uu.nl/organisatie/praktische-zaken/coronavirus/coronavirus-updates) in de gaten.”

Hoe kan ik (online?) mijn studie alsnog goed volgen, op welke manier gaan jullie je lessen geven?

“Alle docenten spannen zich op dit moment ontzettend hard in om hun onderwijs online bereikbaar te maken. Bij ieder valt verschilt wat de mogelijkheden hiervoor zijn, maar hier wordt elke student over geïnformeerd (uiterlijk 18 maart) via de docent van het vakken/de vakken die zij volgen op dit moment. Heb je dus vragen over hoe het nu verder gaat met het volgen van een bepaald vak, dan kun je het beste bij jouw docent/cursuscoördinator terecht.

Voor de overige vragen van studenten en ouders, raad ik u aan deze naar mijn collega’s via coronavirus@uu.nl te sturen.”

Hoe ondersteunen jullie de studenten tijdens deze corona crisis?

“Op dit moment houden wij onze studenten via e-mail, sociale media en onze website op de hoogte met de laatste updates over het virus, de gevolgen daarvan en het onderwijs. Daarnaast is de algemene informatielijn van de universiteit van 09:00-17:00 uur geopend voor vragen en kunnen ze ook bij het corona e-mail adres voor vragen. De lesgevende docenten houden daarnaast de studenten op de hoogte van de ontwikkelingen in het onderwijs. Verder doen we ons uiterste best om studenten die zich op dit moment in het buitenland bevinden te ondersteunen om ze veilig naar Nederland te laten komen.”

Wat voor maatregelen nemen jullie nog meer, met betrekking tot de corona crisis?

“Op dit moment zijn al onze gebouwen gesloten voor studenten en de meeste medewerkers. We doen ons uiterste best op iedereen op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op nationaal en internationaal niveau. We proberen studenten met vragen zo spoedig mogelijk te helpen.”

Staat jouw hogeschool of instelling er hierboven nog niet tussen, neem dan contact op met jouw eigen mbo-school, hogeschool of universiteit. Heb je wellicht nog informatie van een onderwijsinstelling die hierboven nog niet genoemd is? Laat het ons weten in de reacties!

Tot slot; Zorg goed voor jezelf en anderen en luister naar de maatregelen die wij met z’n allen moeten volgen om het coronavirus tegen te gaan!

Foto van Tanja de Jong

Geplaatst door Tanja de Jong

Tanja is onze educatie specialist. Zij weet alles over de mogelijkheden binnen de educatieve wereld. En mocht ze iets niet weten, zoekt ze het met veel plezier voor je op! Daarnaast is Tanja verantwoordelijk voor het onderhouden van onze contacten met bijv. de studie-instellingen, studentenverenigingen en onze andere samenwerkingspartners. Neem gerust contact met haar op, als je denkt dat zij je ergens bij kan helpen!

3 Reacties

Klik hier om te reageren


  • Wij werden geinformeerd via social media en via een email. Ook kunnen wij meer informatie krijgen via onze studentportal. Helaas is dit niet openbaar, dus kan ik de link hier niet delen.

Deze pagina is het laatst bewerkt op 31 maart 2020 om 16:11.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud