Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Lerarenopleiding 2e graad Duits

HBO Lerarenopleiding 2e graad Duits

Binnen de studie Lerarenopleiding 2e graad Duits zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Lerarenopleiding 2e graad Duits wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Lerarenopleiding 2e graad Duits-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Lerarenopleiding 2e graad Duits

De hbo bachelorstudie Leraar Duits VO tweedegraads is een voorbereiding op het beroep leraar in het voortgezet onderwijs, de bve-sector of het beroeps- en volwassenenonderwijs. Je verwerft een goede beheersing van het Duits en maakt kennis met de samenleving en cultuur van Duitstalige landen. Je leert hoe je plant en organiseert, stof uitlegt, oefeningen voordoet en ontwerpt en leerlingen stimuleert en corrigeert. De nadruk ligt daarbij op zelfstandig leren, waarbij de rol van de leraar steeds meer die van een begeleider is. Daarnaast verbeter je de kwaliteit van het onderwijs. Dit betekent dat je aandacht besteedt aan de onderwijskundige en de vakinhoudelijke kant van het beroep leraar Duits.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: laag
Conjuctuur gevoeligheid: erg laag
Eerstejaars aantal: 119
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 14.444
Studenten aantal: 692

Bachelor Lerarenopleiding 2e graad Duits opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Lerarenopleiding 2e graad Duits opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Lerarenopleiding 2e graad Duits-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

Driestar Hogeschool
Windesheim
NHL Stenden
Fontys Hogeschool
Hogeschool Rotterdam
HAN University of Applied Sciences
Hogeschool Utrecht
Saxion Next
Fontys Hogeschool
NHL Stenden

Hbo-studies binnen Onderwijs en Opvoeding

Binnen de studiesector hbo Onderwijs en Opvoeding, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:36.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud