Studiegids » hbo » hbo opleidingen » HBO Pedagogiek

HBO Pedagogiek

Binnen de studie Pedagogiek zijn vele opleidingsmogelijkheden te vinden. Maar voordat je een opleiding gaat kiezen, wil je eerst natuurlijk weten of je dit in voltijd of deeltijd gaat doen. En of je een associate degree, bachelor of master in Pedagogiek wil gaan volgen.

Om meer duidelijkheid te maken wat jouw opties zijn, hebben we hieronder het complete overzicht geplaatst, inclusief de zoekmachines voor de Pedagogiek-gerelateerde opleidingen.

Bachelor Pedagogiek

De hbo bachelorstudie Pedagogiek is gericht op vraagstukken over opvoeding en onderwijs. Een pedagoog richt zich op alle situaties waarin de ontwikkeling van jonge mensen wordt bedreigd. Je begeleidt en ondersteunt kinderen en jongeren en hun ouders. Ook houd je je bijvoorbeeld bezig met de coördinatie van en voorlichting over onderwijs en opvoeding.

Soort opleiding: Bachelor
Prognose arbeidsmarkt: goed
Uitwijkmogelijkheden beroepsgroep: gemiddeld
Conjuctuur gevoeligheid: laag
Eerstejaars aantal: 2302
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 196.167
Studenten aantal: 7603

Bachelor Pedagogiek opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Pedagogiek opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Pedagogiek-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Bachelors pagina!

NHL Stenden
Fontys Hogeschool
Hogeschool van Amsterdam
HAN University of Applied Sciences
Hogeschool Inholland
Hogeschool voor Pedagogisch en Sociaal-Agogisch Onderwijs Groningen
Fontys Hogeschool
Fontys Hogeschool
Fontys Hogeschool
Driestar Hogeschool

Master Pedagogiek

De hbo masterstudie Pedagogiek is een studie voor pedagogische professionals die in lijn- of staffuncties werken zoals stafmedewerkers of leidinggevenden in het onderwijs, de jeugdzorg, sociaal- en cultureel en maatschappelijk werk, justitie of politie. Binnen een organisatie vervul je een schakelfunctie tussen theorie en praktijk en tussen beleid en uitvoering.

Soort opleiding: Master
Eerstejaars aantal: 184
Eerstejaars per vestiging gemiddeld: 23.125
Studenten aantal: 612

Master Pedagogiek opleidingen

Lijkt het jou interessant om een Pedagogiek opleiding te gaan volgen op HBO-niveau? Gebruik dan onze handige zoekmachine met daarin alle Pedagogiek-gerelateerde opleidingen! Of gebruik het filter op onze Hbo Masters pagina!

NHL Stenden
Fontys Hogeschool
Hogeschool Rotterdam
Hogeschool van Amsterdam
HAN University of Applied Sciences
Hogeschool Inholland
NHL Stenden
Hogeschool Utrecht

Hbo-studies binnen Onderwijs en Opvoeding

Binnen de studiesector hbo Onderwijs en Opvoeding, vallen een aantal studierichtingen. Klik op één van de studierichtingen om de hbo-opleidingen en hogescholen te zien die hier binnen vallen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 juni 2023 om 13:37.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud